Az oroszok szerint ukrán felderítőcsoport akart hozzájuk behatolni

2023. április 06. 14:59

Az eset részleteiről Alekszandr Bogomaz Brjanszk megyei kormányzó számolt be.

2023. április 06. 14:59
null

Alekszandr Bogomaz tájékoztatása szerint ukrán diverzánsok behatolási kísérletét akadályozták meg orosz határőrök. Tájékoztatása szerint csütörtökön Oroszország Szövetségi Biztonsági Szolgálata (FSZB) Brjanszk megyei parancsnokságának határőrei „meghiúsították egy 20 fős ukrán diverzáns- és felderítőcsoport arra irányuló kísérletét, hogy behatoljon az Oroszországi Föderáció területére a Pogari járásban lévő Szlucsovszk falu közelében”.

Bogomaz szerint az orosz hadsereg a határőrökkel együtt vette tűz alá a csoportot. Március elején ukrán diverzánsok a Klimovói járás területén levő Ljubecsanye és Szusanye községbe hatoltak be Brjanszk megyében. A hivatalos jelentések szerint legalább két járműre rálőttek, megölve egyikük vezetőjét. Egy tízéves fiú is megsebesült.

Vlagyimir Putyin elnök terrortámadásnak minősítette az akciót. Az FSZB szerint a fegyvereseket visszaszorították Ukrajnába, ahol tüzérségi csapás mértek rájuk.

(MTI) 

A nyitókép illusztráció. Fotó: Muhammed Enes Yildirim / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2023. április 06. 17:32
A háború mocskos dolog...
kisgul
2023. április 06. 15:48
Atomot nekik, atomot a bestiáknak!
Gullwing2.0
2023. április 06. 15:47
Minden csököttagyú háborús csatornapatkány szüljön polóniumos ürülékben pácolt tífuszos dögkutat!
ptrfarkas43
2023. április 06. 15:22
Háború van, már 2014 óta. Mindkét fél úgy tesz mintha nem így lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!