Meghalt Vágó István

2023. április 29. 09:42

A műsorvezető-politikus halálhírét Gyurcsány Ferenc osztotta meg.

2023. április 29. 09:42
null

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán osztotta meg, hogy váratlanul elhunyt Vágó István. A DK elnöke azt írta, hogy „a sikeres televíziós, az ország egykori legnépszerűbb vetélkedőjének vezetője, a Szkeptikus Társaság alapítója, a Demokratikus Koalíció elnökségében sok-sok éven át dolgozó társunk örökre itt hagyott minket”.

– írta a párt elnöke.

Vágó György és Vadas Veronika gyermekeként született Budapesten, 1949-ben. Édesapja egykor katolikus papnak készült, a pesti Érseki Katolikus Gimnáziumban tanított. Békéscsabai születésű édesanyját a második világháborúban zsidó származása miatt családjával együtt Auschwitzba deportálták, ahonnan édesapja, nagyszülei és testvére már nem tértek vissza.

Vágó István gyógyszer-vegyészmérnöknek tanult, majd a MEDIMPEX külkereskedelmi vállalatnál dolgozott. Képzett idegenvezető, de ezt a szakmát sosem gyakorolta. Basszusgitáron játszott a Favágók együttesben. Kiválóan beszélt angolul, németül, franciául, spanyolul.

A hetvenes években jelentkezett a Magyar Televízió által meghirdetett Riporter kerestetik vetélkedőbe, ahol Vitray Tamás a döntő után felajánlotta neki egy barkochbajáték vezetését, 1976-ban.

Évtizedeken keresztül volt műsorvezető különböző televíziókban.

többek között a Van benne valami, az Álljunk meg egy szóra és a Legyen Ön is milliomos! műsorokkal vált országosan ismert személyiséggé.

A 2010-es években beszállt a politikába, Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíció pártját erősítve.

Vágó Istvánt a Demokratikus Koalíció saját halottjának tekinti. Vágó Istvánnal a párt online csatornája, a DK TV egy hete készített életútinterjút, amit ide kattintva tudnak megnézni. 

***

 

Nyitókép: MTI Fotó: Kallos Bea

Összesen 519 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2023. május 01. 02:19
Jol tette! Tobbet nem fikazza a magyarasagot.
formaegy
2023. április 30. 08:32
"Békéscsabai születésű édesanyját a második világháborúban zsidó származása miatt családjával együtt Auschwitzba deportálták, ahonnan édesapja, nagyszülei és testvére már nem tértek vissza." És jött Gyurcsány és a dk. Nincs mit mondanom. A túlvilágon neki kell édesapja, nagyszülei és a testvére szemébe nézni. Bár ezért nem kell izgulnia, mert míg ő lent, a családja fent.
fogd a pénzt és kuss
2023. április 30. 07:04
....semmit
nem_mondod
2023. április 29. 19:35
Nyugodjék békében a föld mellette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!