Karácsony Gergely DK-s belépésének esélyeiről kérdezték Gyurcsány Ferencet (VIDEÓ)

2023. május 02. 10:35

A Demokratikus Koalíció elnöke a párt majálisán beszélt minderről.

2023. május 02. 10:35
null

Az RTL Híradó kapta el egy gyors interjúra Gyurcsány Ferencet a párt május 1-i rendezvényén. A volt miniszterelnököt a csatorna arról kérdezte, hogy jövő tavasszal esedékes EP-, valamint önkormányzati választáson összefog-e az ellenzék, valamint lesz-e jelöltjük Karácsony Gergellyel szemben. 

– kezdte Gyurcsány, aki azt mondta, szükségszerű és nem célszerű, hogy a Demokratikus Koalíció bárkivel is összefogjon. 

Változott Gyurcsány véleménye

A volt kormányfő megjegyezte, nincs jelenleg napirenden a fővárossal való egyeztetések sora, hiszen a legutóbbi önkormányzati választás előtt három hónappal még előválasztást tartottak.

– fűzte hozzá Gyurcsány.

A riporter felhozta, hogy a Spirit FM-nek adott interjújában a DK vezetője kritizálta a főpolgármestert, mondván: nem elég harcos a kormánnyal szemben, mire pár napra Karácsony bejelentette, nem fizet tovább szolidaritási adót. Sőt, a Fővárosi Közgyűlés baloldali többsége el is fogadta Karácsonyék megszorítócsomagját.

A DK elnöke leszögezte, nincs abban vitája Karácsony Gergellyel, hogy az alapfeladat az, hogy működjön a város, amiben nem egyezik a véleményük Karácsonnyal, hogy „ezzel a kormánnyal szemben mi a helyes politikai magatartás. Miként lehet ebből a kormányból kipréselni azt, ami a budapestieknek jár”. 

Szavai szerint ebben több megközelítés van, ami részint habituális különbség is, részint politikai megfontolásbeli különbség, „de ez nem azt jelenti, hogy mi nem ismerjük el mindazt, amit a fővárosért a főpolgármester úr tett”.

– fogalmazott.

Nem kizárt, hogy Karácsony egyszer belép a DK-ba

Gyurcsány azt mondta, Karácsony „helyesen döntött”, amikor megvétózta az adóbefizetést. A pártelnök azonban tagadta, hogy megkeresték volna a főpolgármestert azzal kapcsolatban, hogy lépjen be a DK-ba, és ő sem kereste meg belépési szándékkal a pártot. 

– zárta a pártelnök.  

 

***

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. május 03. 02:36
A jobboldal feladata az organikus társadalmi rend helyreállítása a liberáldeviánsok homogenizáló törekvései ellenében. A valódi civil társadalom rehabilitálása. A sorosista álcivil, politikai szervezetekkel szemben.
nakatomi
2023. május 03. 00:07
"ami részint HABITUÁLIS különbség is, részint politikai megfontolásbeli különbség," Tipikus példája annak, amikor valaki --jelen esetben Gyurcsány-- okosnak akar látszani, ezért idegen szavakat használ. Valójában azt akarta mondani, hogy közte és Karácsony között habitusbeli, vagyis lelkialkatbeli különbség van. Ehelyett használta a HABITUÁLIS szót, ami azt jelenti, hogy szokásos, megszokott. Erre szokták mondani, hogy "aki nem tud arabusul, az ne beszéljen arabusul."
olajfa1
2023. május 02. 17:06
Karigeli még a rozsdás szegbe is belelépne hogy tovább lóbálhassa a lábait a Lánchídon!... és még több biciklisávot festethessen az utakra! meg buszsávokat, hogy az ő autója gyorsan végig tudjon menni rajta...
390 ft
2023. május 02. 14:06
Pár szavazatért képes lesz mentőövet dobni balfasz Gelikének Fletó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!