Obama: Szebb jövőt!

2009. november 05. 19:52

Indiánokkal tanácskozott az amerikai elnök, aki az őslakosok leszármazottjaink szebb jövőt ígért.

2009. november 05. 19:52
Barack Obama a szövetségileg elismert indián törzsek, összesen 564 csoport képviselőivel tárgyalt a Fehér Házban, ahol első alkalommal rendezték meg a törzsi nemzetségek országos konferenciáját. Az elnök beszélt arról, hogy az amerikai történelemben kevesen voltak olyanok, akiknek az érdekeit az indiánokénál jobban figyelmen kívül hagyták, és olyan hosszú ideig, mint az ő esetükben. Azt mondta, az indiánokat mindeddig kizárták az "amerikai álomból", történetüket erőszak, betegségek és jogfosztás jellemzi, Washington szerződéseket szegett és nem tartotta be ígéreteit, elvette az indiánoktól földjüket, vallásukat, kultúrájukat és nyelvüket.
   
Az elnök közölte, elkötelezett annak előmozdításában, hogy az indiánoknak új és szebb jövőjük legyen. Kitért arra, hogy jelenleg több mint 3 millió indián él az Egyesült Államokban, negyedük szegénységben. Megbízott kormányzati ügynökségeket, hogy 90 napon belül terjesszék elő elképzeléseiket arról, miként lehetne javítani az indiánok életkörülményein. Obama kijelentette: az indiánoknak másokhoz hasonlóan esélyt kell adni arra, hogy megvalósíthassák az "amerikai álmot".(MTI)
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2009. november 05. 23:02
Az indianok nem amerikai almot akartak megvalositani, hanem a sajatjukat. Azt viszont elvettek toluk es soha tobbet nem kaphatjak vissza. Amerika tortenete gyalazattal kezdodik es nem tett jova semmit az evszazadok folyaman.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!