Eichmann aktái titkosak maradnak?

2010. március 19. 11:20

Németország kitart a holokauszt egyik fő szervezője, Adolf Eichmann egykori aktáinak további titkosítása mellett. Az iratokat sokak szerint azért nem publikálják, mert így kiderülhetne, hogy a kormányzat és a Vatikán miként segítette és hagyta futni a náci vezetőt.

2010. március 19. 11:20
Történészek és civil szervezetek bírósághoz fordultak Gabriele Weber újságíró vezetésével, hogy tegyék publikussá az Adolf Eichmann menekülésével kapcsolatos 4500 oldalnyi iratot, amit korábban a BND (a német hírszerzés) nem engedett nyilvánosságra hozni. Utóbbiak azzal indokolták döntésüket, hogy a lépéssel nem csak a hazai, hanem más titkosszolgálatoknak is komoly károkat okoznának.

Bírálóik szerint azonban csak a BND csak a nyilvános megszégyenítettségtől fél. Állításuk szerint az aktákból kiderülne, hogy Berlin és a Vatikán miként hagyta futni a holokauszt fő felelőseit. A Rómában tevékenykedő Alois Hudal püspök például - mint ismeretes - segítette útlevélhez a menekülő nácikat; Eichmannak is ekkor veszett nyoma. A döntésre pár hét múlva kerülhet sor az ügyben.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
denever
2010. március 21. 18:22
Amen http://www.imdb.com/title/tt0280653/
sunázó
2010. március 20. 09:57
Faszkalap! Te még Mengelénél tartasz, a zsidók meg itt röpködnek a fejünk felett. Szarházi!
Nemhivo
2010. március 20. 09:54
...a szerencsétlen "funkcianális" analfabéták figyelmébe ajánlanám, hogy nem eichman által leírt dokumentumkról, ...hanem az ő és tsai (pl Mengele) KIMENEKÍTÉSÉRŐL szóló dokumentumokról van szó.. ..ennek nincs köze az általuk elkövetett gaztettekhez..
balbako_
2010. március 20. 09:36
Nem merik kiadni. Eichmann ugyanis egy holokauszttagadó és aki az írásait olvasgatja azzá válik. Ki akar ülni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!