Huszty András járt jól a sanghaji expóval

2010. június 23. 09:16

A magyar cégek nem profitáltak a sanghaji világkiállítás magyar pavilonjából, Huszty András, a magyar-kínai kapcsolatok sem kínaiul, sem angolul nem beszélő volt felügyelője és munkatársa viszont igen. Az expóban való részvételre a szocialista kormány 3,2 milliárd forintot költött.

2010. június 23. 09:16

Nemcsak a sanghaji világkiállításon való részvételre, hanem annak előkészítésére is sokat költött a szocialista kormány: Huszty Andrást, a sem angolul, sem kínaiul nem beszélő kiterjedt szocialista kapcsolatokkal rendelkező kínai-magyar kapcsolatok felügyeletével megbízott tisztségviselőt és tolmácsként dolgozó munkatársát, Mohr Richárdot többmillió forintért utaztatta a tárca. Huszty évente négy-ötször utazott Kínába a kormány képviseletében, végig az állami vezetőknek járó első osztályú ellátással, összesen húszmillió forint értékben, írja a Magyar Nemzet.

Huszty másfélmilliós bemutatkozó útjára Mohr Richárd is elkísérte - a tolmács azóta nem egyszer kereste fel állami pénzen a távol-keleti országot. Az üzletember egyébként a sanghaji expót állami pénzen több millió forintért ellenzőrő offshore hátterű cég egyik tulajdonosa - a Magyar Nemzet információi szerint Huszty ebben a cégben képzeli el jövőjét a kormányváltás után.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Invisible
2010. június 23. 12:47
Az Eastinfo nem offshore, kérj ki egy cégkivonatot és meglátod. Ezt csak a Magyar Nemzet írta, de senki nem vette a fáradtságot, h utánanézzen :( Amúgy meg milyen már, h vki nem utazhat Kínába elintézni a munkáját? Ez vicc... Vagy utazzon turista osztályon, az is nagyon jó színben tüntetné fel Mo-ot :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!