Van képük hozzá - FBI vs. Wikipedia

2010. augusztus 04. 11:59

A híres amerikai nyomozati szervezet pereskedést helyezett kilátásba a Wikipedia ellen, mert a közösségi enciklopédia közzéteszi az FBI címerét is.

2010. augusztus 04. 11:59

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egy július 22-én írt levélben felszólította a Wikipedia online lexikont: távolítsák el az FBI-ról szóló szócikkből a szervezet hivatalos címerét, mivel annak használatára nem kaptak engedélyt.

A szervezet a logó levételének elmulasztása esetén jogi lépéseket helyezett kilátásba, mert álláspontjuk szerint azt kizárólag az igazgató engedélyével szabad felhasználni. A Wikipedia jogtanácsosa, Mike Godwin szerint ugyanakkor ez a jogszabályok félreértelmezése, hiszen azok csupán az igazolványok és jelvények másolását tiltják. A nonprofit cég bíróságon is meg kívánja védeni igazát.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!