Egyiptomról egyeztetett Barack Obama

2011. január 31. 08:03

A török, az izraeli, a brit miniszterelnökkel, valamint a jordán királlyal egyeztetett álláspontjáról Barack Obama. Az elnök közölte, Egyesült Államok támogatja az egyiptomiakat alapvető emberi jogaik és szabadságaik gyakorlásában. Obama és David Cameron közösen szólították fel Hoszni Mubarakot, ne tiporja el a tüntetéseket.

2011. január 31. 08:03
Recep Tayyip Erdogan török és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, valamint II. Abdalláh jordániai királlyal, majd David Cameron brit miniszterelnökkel tárgyalt a hétvégén Barack Obama amerikai elnök. Obama közölte, az Egyesült Államok arra koncentrál, hogy ne terjedjen tovább az erőszak, és támogatja az egyiptomiakat alapvető emberi jogaik és szabadságaik gyakorlásában. Washington azt szeretné, hogy az új kabinet feleljen meg az egyiptomiak várakozásának. A brit miniszterelnöki hivatal közleménye szerint Cameron és Obama elítélik az erőszakot, és felszólítják Hoszni Mubarak elnököt, hogy ne tiportassa el a tüntetéseket, tartsa tiszteletben a gyülekezési és a véleménynyilvánítási jogot. 
 
Mubarak államfő vasárnap úgy döntött, hogy 16 óra helyett már 15 órától kezdődik a reggel 8 óráig tartó kijárási tilalom Kairóban, Alexandriában és Szuezben. A leköszönő belügyminiszter utasította a rendőrséget, hogy vegye fel a munkát, és térjen vissza az utcára.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagytestver
2011. február 01. 20:07
Ezek írják a "forradalom" forgatókönyvét. Mint mindig.
Senye Péter
2011. január 31. 15:53
Amerika rendet csinál Egyiptomban. Pár év múlva hírmondója sem marad ott a keresztényeknek, a zsidókról nem is beszélve. (Aki nem hiszi, nézze meg Irakot.)
marko11
2011. január 31. 14:56
Ja ! Az irakiakat már megtámogatta az USA alapvető emberi jogaik és szabadságaik gyakorlásában. Az a (világ)helyzet, hogy már semmit nem lehet elhinni. Mint ahogy azt is nehéz elhinni, hogy nem az USA kavarja a szart, de ha nem is, az biztos, hogy akármikor, akárhol, akármin... nyerészkedni akar!
blás
2011. január 31. 14:45
A keselyűk máris osztozkodnak.Pfejj. "Egyesült Államok támogatja az egyiptomiakat alapvető emberi jogaik és szabadságaik gyakorlásában." Igen-igen,ezek nagyon fontos dolgok ám!Kínánál is elhangzott ez,aztán kötöttek 64 milliárd dolláros szerződést...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!