Nem hallott a WikiLeaksről az amerikaiak fele

2011. február 01. 10:40

A CBS és a Vanity Fair felméréséből kiderül: az amerikaiak 42 százalékának fogalma sincs arról, mi az a WikiLeaks. Az Egyesült Államokban Vilmos brit trónörökös és Kate Middleton közelgő házassága sem igazán érdekel senkit.

2011. február 01. 10:40

Az amerikaiak 42 százaléka egyáltalán nem hallott a WikiLeaks portálról, és mindössze 9 százalékuk gondolja azt, hogy a titkos dokumentumokat szivárogtató oldal jó dolog. A CBS és a Vanity fair által megkérdezettek 23 százaléka destruktívnak, de törvényesnek tartja a WikiLeakst, míg 22 százalékuk árulónak tekinti a Julian Assange nagy port kavart portálját.

Assange egyébként a CBS 60 minutes című műsorában vasárnap védelmébe vette a dokumentumok kiszivárogtatását. Az embereknek ismerniük kell a nyers információkat, mert csak így lehet igazságos a társadalom, és működhet a civil szféra - mutatott rá. A felmérésből egyébként az is kiderült: az amerikaiak mindössze 4 százaléka érdeklődik a brit trónörökös, Vilmos herceg április 29-re kitűzött esküvője iránt, megkérdezettek kétharmadát egyáltalán nem, 21 százalékát pedig kissé izgatják a részletek.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MOPO3OB
2011. február 01. 13:48
A Vanity Fair nem közvélemény-kutató hanem egy színvonalasabbnak nevezhető bulvárlap. Ez a valószínűleg egyáltalán nem reprezentatív felmérés sokkal inkább az olvasótáborukról szól mint az amerikai átlagról. Wikileaks ügyben egyébként is eléggé kritikusan érdemes kezelni a hagyományos média-gyártóktól érkező híreket. Amerikában csak a New York Times kapott Wikileaks anyagokat előre, a többi médiaszereplő ezt azóta is sérelmezi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!