Lefizette a mellette tanúskodókat Berlusconi

2012. április 13. 07:58

Több százezer eurót utalt át Silvio Berlusconi az ellene zajló bírósági tárgyalás mellette szóló tanúinak – derítette ki az olasz sajtó a volt miniszterelnök ellen prostitúcióra való kényszerítés vádjával indított Ruby-per folytatásával egyidőben.

2012. április 13. 07:58

Silvio Berlusconi százezer eurót utalt át tavaly nyáron Nicole Minetti bankszámlájára és további nyolcvanhétezret a Minettit védelmező ügyvédeknek – értesült az olasz sajtó. Az újságok nem felejtették el megjegyezni, hogy Minetti – a mai napig a Berlusconi vezette Szabadság Népe (PdL) párt lombardiai tartományi testületének képviselője – ellen kerítés vádjával folyik per a milánói bíróságon. Az ügyészségi vizsgálat szerint Minetti „szállította” a fiatal lányokat a volt miniszterelnök által rendezett partikra.

Minetti a Berlusconi elleni Ruby-perben érintett, mivel a képviselőnő volt az, aki 2010 májusában a milánói rendőrségen gyámságot vállalt az akkor még kiskorú Rubyért, a Berlusconit frekventáló prostituáltért. A lányt lopásért letartóztatták és a rendőrségre telefonáló Berlusconi azt az utasítást adta, hogy Rubyt Minettinek adják át. Minetti a CNN hírtelevíziónak tavaly adott interjúban tagadta a Berlusconi villáiban rendezett szexpartik létezését és azt állította, hogy Silvio Berlusconihoz szerelmi szál fűzte.

A Berlusconitól Minettinek átutalt összeget „baráti kölcsönnek” nevezte a volt kormányfő védőügyvédje Niccolo Ghedini. Szerinte kölcsön volt az a 127 ezer euró is, melyet Berlusconi idén áprilisban utalt át az Imma és Eleonora De Vivo ikerpárosnak, akik szintén Berlusconi partijait látogatták és szintén a Ruby-perben szerepelnek a védelem tanúiként.

A sajtóinformációk időzítése nem volt véletlen. Április 16-án folytatódik a tavaly kezdődött Ruby-per. A vádak szerint az idén hetvenhat éves Berlusconi 2010 februárjától ismerte az akkor még csak tizenhét éves Karima El Mahroug – művésznevén Szívtipró Ruby – marokkói lányt. Rubyval együtt állítólag félszáz fiatal nő látogatta Berlusconi otthonát, akiket a politikus pénzzel, lakással, értékes ajándékokkal fizetett ki.

Jövő kedden a lányokat hallgatják meg a bíróságon, április 20-án pedig a Rubyt letartóztató rendőröket. Berlusconi eddig a Ruby-per egyetlen tárgyalásán sem jelent meg.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2012. április 13. 14:54
"akkor még csak tizenhét éves Karima El Mahroug – művésznevén Szívtipró Ruby – marokkói lányt." He, he. Milyen viccesek. Berlusconit meghurcolják, mert megrontott egy tizenhétéves, Szívtipró Ruby néven ismert marokkói lányt. Ezek az olaszok jobbak, mint a Ludas Matyi.
Andrej
2012. április 13. 10:58
nem véletlen példaképa a magyar jobboldaliaknak
magnamater
2012. április 13. 10:37
Micsoda árulkodó fotó! Vajon maradtak é fényképek bizonyos 1882-es pör vádlottjairól?
tarackos
2012. április 13. 10:14
Nocsak, Viktor spanja kiesett a pixisből és máris másképp szól a zene. Tanulj belőle Viktor, nem leszel örökké ME!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!