Medvegyev belépett a kormánypártba

2012. május 22. 15:23

Belépett a kormányzó Egységes Oroszország pártba Dimitrij Medvegyev, aki ezzel a közelmúlt első olyan miniszterelnöke lett, aki párttagként vezeti a kormányt. Medvegyevet valószínűleg pártelnöknek is megválasztják szombaton.

2012. május 22. 15:23

Dmitrij Medvegyev kedden  belépett a kormányzó Egységes Oroszország pártba, így a közelmúltat tekintve  ő az első orosz miniszterelnök, aki párttagként tölti be a posztot. A kormányfő hétfőn nyújtotta be kérelmét, és a párt egyik moszkvai kerületi pártirodájában már át is vehette a párttagkönyvet. 

A Kommerszant című napilap internetes változatában közöltek szerint az Egységes Oroszország  párt (JeR) alapszabálya előírja: legalább hat hónapig pártoló tagnak kell lennie annak, aki be kíván lépni a kormánypártba. Dmitrij Medvegyevet a párt szombati kongresszusán várhatóan megválasztják a JeR elnökévé. A kormányfőt még április végén Vlagyimir Putyin javasolta maga helyett a hatalmon lévő orosz politikai erő élére.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2012. május 23. 04:02
az egységes oroszország pártformáció már rég megkapta a megillető megnevezést....vagyis ..pártijá zsulikov és vorov..DDDDD
kalasnyikov
2012. május 23. 04:00
putler és társa co. jelenleg a világ legocsmányabb politikai vezetése. De mit is várhatnánk két maceszzabálótól.
kjkj945
2012. május 22. 15:45
És mit szól ehhez putin?
egysegelem
2012. május 22. 15:44
Az egesz orosz politka szinjatek az elso perctol az utolsoig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!