Csak a választások után ítél Berlusconiról a bíróság

2013. január 22. 07:44

Nem függesztette fel a Ruby-pert a milánói bíróság, hétfőn azonban úgy döntött, hogy a Silvio Berlusconi ellen, prostitúcióra való kényszerítés miatt indított eljárásban csak a februári választások után hoz ítéletet.

2013. január 22. 07:44

„Vagy bíróságra járunk, vagy a választási kampánnyal foglalkozunk” – hangoztatta Nicolo Ghedini, Berlusconi ügyvédje, aki maga is jelöltként indul a jobbközép Szabadság Népe (PdL) szenátusi listáján. Ghedini január 14-én is a per felfüggesztését kérte a választási kampány idejére. A bíróság akkor is nemet mondott.

Most azzal módosították korábbi döntésüket, hogy a per utolsó két tárgyalási napját márciusra tették át. A Ruby-pernek a tervek szerint március 11-én kellene lezárulnia, tehát az ítélet a februári választások második fordulója után születhet meg.

A 2011-ben kezdődött Ruby-perben a 77 éves Berlusconit kiskorú lány prostitúcióra való kényszerítésével és hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolják. Az eddigi tárgyalásokon vád és védelem azokat a fiatal nőket kérdezte, akik a Berlusconi által rendezett partikon vettek részt. Mint kiderült, a politikus a mai napig 42 lányt támogat fejenként havi több mint kétezer euróval.

Január 14-én a bíróságon megjelent az idén 21 éves Szívtipró Rubyként ismert marokkói Karima El Mahroug, aki négy évvel ezelőtt 14 alkalommal lépett fel az akkori kormányfő Milánó közeli villájában. Rubyt a védelem szólította tanúként, de végül nem szólalt meg.

Berlusconi tavaly októberben önként nyilatkozott a bíróságon, azt hangoztatva, hogy soha nem volt szexuális kapcsolata Rubyval.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2013. január 22. 10:19
Nem értem a logikát mögötte. Ha bűnös lesz akár politikai válság is lehet a következménye. Vagy be vannak szarva a talárosok és inkább hallgatnak nehogy lesújtson rájuk Silvio ökle ha netán elnök lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!