Obama visszaadja fizetése egy részét

2013. április 04. 08:37

Az amerikai elnök így akar szolidaritást vállalni a büdzsécsökkentés miatt részleges kényszerszabadságra küldött szövetségi alkalmazottakkal.

2013. április 04. 08:37

Barack Obama amerikai elnök vissza fogja fizetni éves fizetésének 5 százalékát a pénzügyminisztériumnak, hogy ekképp fejezze ki szolidaritását az automatikus büdzsécsökkentés miatt részleges kényszerszabadságra küldött szövetségi alkalmazottakkal – közölte szerdán a Fehér Ház. Az elnök március 1-jétől, vagyis a kényszerű költségvetési csökkentések kezdetétől mond le a fizetése 5 százalékáról. Barack Obama évi 400 ezer dollárt keres.

Az elnök bejelentését megelőzően, kedden Chuck Hagel védelmi miniszter jelentette be, hogy lemond a 200 ezer dolláros fizetése egy részéről, mert így kívánja kifejezni együttérzését a Pentagonnak azzal a 700 ezer polgári alkalmazottjával, akiket nyáron kényszerből fizetés nélküli szabadságra küldenek majd. Korábban Ashton Carter helyettes védelmi miniszter döntött hasonlóképpen.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2013. április 04. 17:41
De mikor a fideszes polgik az általános költségvágás, szolgáltatások leállítása, eladósodás melletti jól megérdemelt többhavi jutalmukról némi picsánrugásra "lemondanak", akkor zokog a talpashad az élcsapat önfeláldozó magysága láttán. (N.B. ez a büdzsévágás a republikánus kongresszusnak köszönhető, amely nem enged a nagykerestűek adójához nyúlni.)
simcsicska
2013. április 04. 10:17
Én már várom Orbán, Zsiga, Pintér, Papcsák, és a top tíz költségtérítő felajánlását az Adósságcsökkentő Alapba.Azt ugyan várhatom.
sellafield1957
2013. április 04. 10:17
honfitársak obamáné sötét pillantása, (a konyhakés fenése közben) megállított 5 százalékos küszöbnél, ha felmegyek tízre még a hálószoba service szolgáltatásokat is megvonja ... bizony mondom néktek , csak komisz asszonyból lesz first lady az egyesült államokban
*ufó*
2013. április 04. 10:03
azért a viktor pengébben csinálta a munkahelyére/parlament nem járt be anno de a lóvét felnyalta, ha jól tudom, vagy nem ? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!