Az ügyészség hat év börtönt kért Berlusconira a Ruby-perben

2013. május 13. 17:29

Kiskorú prostitúcióra való kényszerítéséért és hivatali hatalommal való visszaélésért összesen hat év börtönbüntetést kért Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökre Ilda Boccassini ügyész hétfőn a milánói bíróságon zajló Ruby-perben.

2013. május 13. 17:29

Az ügyész öt évet kért a hivatali hatalommal való visszaélés miatt, egy évet pedig a kiskorú prostituáltatásáért, valamint indítványozta a volt kormányfő egész életre szóló eltiltását közhivatal viselésétől. „Nincs kétség, Rubynak szexuális kapcsolata volt Berlusconival, és ebből a lány anyagi hasznot húzott” – fogalmazott az ügyész, aki szerint Berlusconi tudta, hogy Szívtipró Ruby, vagyis Karima el Mahrough a történtek idején kiskorú volt.

A múlt héten a Mediaset-perben ítélték másodfokon négy év letöltendő börtönbüntetésre az egykori olasz államfőt. Mivel a bűncselekmény 2006 előtt történt, három évet elengedtek büntetéséből.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. május 14. 09:23
Nálunk ez elképzelhetetlen, mármint, hogy egy gazdag, befolyásos ember egyáltalán bíróság elé kerüljön, nemhogy jogerősen el is ítéljék...
sellafield1957
2013. május 14. 08:30
hát ez mélyen felháborító, a szlovák és digó , román stb jogállamiságtól fényévekre, az orbáni putriállam két hét alatt rendbe rakott szellemi nyomornegyedében ilyesmi elő nem fordulhatna elő , kizárt ...
micream
2013. május 13. 20:14
remélem a felcsuti baltás is olvassa a hírt
kamasuka
2013. május 13. 18:57
Kért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!