„Mindannyian prostituáltak vagyunk!”

2013. június 26. 08:23

Berlusconi ártatlanságát és az őt elítélő bíróság túlkapását hangoztatták a jobbközép Szabadság Népe (PdL) hívei a kedden Rómában rendezett tüntetésen.

2013. június 26. 08:23

Mindannyian prostituáltak vagyunk!” – ezzel a jelszóval szólította a PdL politikusait és választóit a Róma központjában levő Farnese térre a megmozdulást szervező Giuliano Ferrara, az Il Foglio napilap főszerkesztője, a Berlusconi-kormányok egykori kommunikációs tanácsadója.

Ferrara kirúzsozott szájjal jelent a milánói bíróság Ruby-perben hozott ítéletének másnapján rendezett tüntetésen. Hétfőn Berlusconit hét év börtönre ítélték kiskorú lány prostitúcióra való kényszerítése és hivatali hatalommal való visszaélés vádjával. Ferrara azt hangoztatta, hogy a bíróság „prűd és álszent” ítéletével szemben tüntetnek. „Azért vagyunk itt, hogy megakadályozzuk, hogy a baloldali bíróság népharagot szítva próbálja meg elsöpörni Berlusconit” – hangoztatta Daniele Capezzone, a PdL koordinátora.

A tiltakozáson felszólaló Michaela Biancofiore, a PdL közigazgatási államtitkára megerősítette azokat az értesüléseket, amelyek szerint a jobbközép párt irányítását Marina, Berlusconi legidősebb lánya vehetné át.

Berlusconi kedd este Enrico Letta miniszterelnökkel, a balközép Demokrata Párt (PD) politikusával találkozik. A hivatalos program szerint a PD-PdL-kormány gazdasági lépéseiről tárgyalnak, de elemzők biztosra veszik, hogy a két párt vezetője Berlusconinak a kormány sorsát is befolyásoló bírósági ügyeiről is egyeztet.

Letta kedden a koalíció többi tagjával, a centrumot vezető Mario Montival és Guglielmo Epifani PD-főtitkárral is találkozott. Monti felelősségteljes magatartásra szólította fel Berlusconit, Epifani úgy nyilatkozott, hogy a PdL nem zsarolhatja és nem buktathatja meg a kormányt Berlusconi bírósági ítéletei miatt.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
micream
2013. június 26. 10:12
micsoda polgari ertekek. a baltas egyszer mar kiallt berlusconi mellett. vajon most miert nezi csendben, hogy ledaraljak a cimborajat? micsoda jellemek...
a dohányárusítás DROGKERESKEDELEM
2013. június 26. 09:17
"ahol a prostikat bántják, ott prosti vagyok." nagyon tuggyák csiga- meg macskazabálóék hova kell jó kiskorú kurváért menni: é-afrika franc focisták csaja http://www.infos-des-medias.net/wp-content/uploads/2012/10/zahia-Dehar-bikini-4.jpg Betuszkóni csaja http://www2.pictures.zimbio.com/pc/Prime+Minister+Silvio+Berlusconi+allegedly+Emg55ISxhvKl.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!