Most kell megmenteni Verespatakot!

2013. augusztus 28. 17:39

Verespatakon még van miért harangozni a templomban! Az elmúlt évek ingatlan felvásárlási hullámában, aki nem adta el a lakását a Rosia Montana Gold Corporationnek, az maradni akar.

2013. augusztus 28. 17:39
Csiba Katalin

„Victor Ponta pontosan azt a szánalmas politikai színjátékot játssza el, amit a magyar miniszterelnök a földtörvény esetén, amikor elsunnyogta a szavazásnál kormányának javaslatát. Victor Ponta bányaellenes volt a választási kampányban, de azóta a projekt nyilvánvaló kormányzati támogatása mellé állt. Most nyilvánosan bejelentette, hogy a parlamentben nemmel fog szavazni, és a képviselőkre bízza a döntést. Ja, hogy a kormányzó pártszövetségnek ott is kétharmada van?

És a mi adminisztrációnk, akkor most béna, gyáva vagy hazudik? Persze a környezetvédelmi tárcát kilökik a helyszínre nem tetszést nyilvánítani, és ilyenkor reménykedünk, hogy ez kormányzati vélemény, de érdemi lépés továbbra sincs. Ha a kabinet béna lenne, akkor szeretnénk jelezni, hogy erre lenne lehetőség. Áder János volt egyike azoknak, akik Európai Parlamenti képviselőként kezdeményezték a cianidos technológia kisöprését az európai kontinensről, amelyet az Európai Parlament erős többséggel elfogadott. Józan belátás szerint egy ilyen technológiának a 21. században nincs helye. Politikai feladat lenne a technológia betiltását tovább görgetni a Bizottság és a Tanács munkájában. Amiért ezt a munkát az Orbán-kabinet megspórolta, azért lehet, hogy most határon túli magyarok fognak szenvedni.

Verespatakon még van miért harangozni a templomban! Az elmúlt évek ingatlan felvásárlási hullámában, aki nem adta el a lakását a Rosia Montana Gold Corporationnek, az maradni akar. Beszélgettem magyar és román lakosokkal egyaránt: maradni akarnak a falujukban és élni szeretnének.”

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. szeptember 01. 09:21
Azért kellett Erdélyt Romániának adni, hogy kizsákmányolja és tönkre tegye! A magyar politikusok csak azért vannak,hogy fölmarják a lóvét és meggazdagodjanak! Ám ha a magyarok érdekében szót kéne emelni, rögtön beszarnak!
MacElek
2013. augusztus 31. 15:48
Verespataknál annyi arany és ezüst van (a mi egykori bányáinkban), ami a Mátyás király korabeli Magyarország két és fél évszázadnyi bevétele lenne. Ennek 25%-a a bitorló román államé. Hogy ők erről lemondjanak, ahhoz annyira a tökükre kell fogni, hogy ezt is elfelejtsék miatta.
MacElek
2013. augusztus 31. 13:25
"És a mi adminisztrációnk, akkor most béna, gyáva vagy hazudik?" Nagyjából mind a három.
MacElek
2013. augusztus 31. 13:23
"Most kell megmenteni Verespatakot!" Hogyan?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!