Ponta levélben kérte Băsescutól Tőkés kitüntetésének visszavonását

2013. augusztus 23. 12:59

Victor Ponta román miniszterelnök hivatalos átiratban javasolta az elnöki hivatalnak Tőkés László állami kitüntetésének visszavonását, miután megítélése szerint már nem teljesülnek sem a jogi, sem az erkölcsi feltételei annak, hogy az európai parlamenti képviselő a Románia Csillaga érdemrend birtokosa legyen ‒ közölte pénteken a Mediafax hírügynökség.

2013. augusztus 23. 12:59

A kormányfő szerint Tőkés a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen Románia egységes és oszthatatlan nemzetállam jellegét megkérdőjelező kijelentéseket tett. Ezért Ponta levélben javasolta az államfőnek: indítson eljárást a kitüntetés visszavonása érdekében.

A legfőbb román közjogi méltóságok mindegyike bírálta Tőkés Lászlót, amiért azt javasolta, Magyarország vállaljon védhatalmi szerepet Erdély érdekében úgy, ahogy azt Ausztria tette Dél-Tirol esetében.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2013. augusztus 23. 16:46
Látom a szoci trollok rá vannak uszulva Tőkésre.
Soma
2013. augusztus 23. 16:28
Anyám! Románia Csillaga!
Alarik
2013. augusztus 23. 13:49
Csóri Ponta, nem érti, hogy ő Tőkésnek a talpáig nem ér fel.
Toportxán tiszteletes
2013. augusztus 23. 13:12
Magyarság szégyene ma már ez kurvapecér,magát gyanus üzelmekkel Brüsszelbe juttató.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!