Kerry: Az Aszad-rezsim felelőssége vitán felül áll

2013. szeptember 04. 19:11

Csak politikai megfontolásból lehet tagadni az Aszad-rezsim vitán felül álló felelősségét a Szíriában augusztus 21-én végrehajtott vegyifegyver-támadás miatt – jelentette ki szerdán az amerikai képviselőház külügyi bizottságában tartott meghallgatásán John Kerry külügyminiszter.

2013. szeptember 04. 19:11

Kerry szerint Szíria a vegyi fegyvereket betiltó 1925-ös genfi jegyzőkönyv megsértésével átlépte a világ és az emberiség tűréshatárát és most nem Damaszkusz felelőssége a kérdés, hanem az, hogy az Egyesült Államok beleegyezik-e abba, hogy a rezsim megússza a támadást. „Nem maradhatunk csendben” – hangoztatta a miniszter.

A bizottsági meghallgatáson részt vesz Chuck Hagel védelmi miniszter és Martin Dempsey tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke is.

Frissítés (20:38):

Kockázatos a tétlenség a Szíria által elkövetett vegyifegyver-támadások ügyében, mert az másokat is hasonló fellépésre bátoríthat – jelentette ki szerdán az amerikai képviselőház külügyi bizottsága előtt Chuck Hagel védelmi miniszter.

Hagel Észak-Koreát nevezte meg ilyen országként. A Pentagon vezetője rámutatott: a vegyi fegyverek Szíria általi bevetése fenyegetést jelent az Egyesült Államok olyan térségbeli szövetségeseire, mint Izrael, Törökország és Jordánia, valamint a régióban állomásozó amerikai erőkre is.

Chuck Hagel szerint az ilyen eszközök alkalmazására adandó válasz bizonyítékát jelenti majd annak, hogy Washington kész eleget tenni biztonsági kötelezettségeinek. Egyben emlékeztetett rá, hogy Barack Obama elkötelezte magát: megakadályozzák Irán atomfegyverhez jutását.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pimepime
2013. szeptember 04. 21:45
A szemben álló felek: http://kuruc.info/r/6/117200/
vero1_
2013. szeptember 04. 21:04
56-ban még a szabadság országaként tekintettek az usa-ra. 50 év elteltével az egész világ mint a hazugság és az agresszió országára tekint rájuk. szánalmasan leküzdötték magukat.
MacElek
2013. szeptember 04. 20:59
"Csak politikai megfontolásból lehet tagadni az Aszad-rezsim vitán felül álló felelősségét" Akkor mutassad a bizonyítékot! A szavadnak nem hiszek.
Himalája
2013. szeptember 04. 20:18
"Kerry: Az Aszad-rezsim felelőssége vitán felül áll." És Asszad pont ennél a vacsoránál vallotta be Kerrynek, onnan tudja, ugye?: http://www.lajmifundit.al/lajme/wp-content/uploads/2013/08/kerry_asad.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!