Amerikaiak: Törődjünk a saját dolgunkkal!

2013. december 04. 08:50

A Pew kutatóintézet friss közvélemény-kutatása szerint amerikaiak többsége úgy gondolja: csökken hazájuk jelentősége a világban, és Amerikának egyébként is a saját dolgával kellene törődnie.

2013. december 04. 08:50

A felmérésben résztvevők 53 százaléka szerint Amerika globális szerepe ma kevésbé jelentős és erőteljes, mint tíz évvel korábban, 52 százalékuk emellett úgy gondolja, hogy Amerikának a saját dolgával kellene törődnie. Ilyen válaszadási arányok már évtizedek óta nem fordultak elő.

Az amerikaiak több mint kétharmada vélekedett úgy, hogy hazájukat kevésbé tisztelik mint korábban, és többségük nem értett egyet Obama külpolitikájával sem. 

A válaszadók csaknem fele túlértékelte Kína gazdasági erejét is és csak 31 százalék volt tisztában azzal, hogy nem Kína, hanem Amerika a világ vezető gazdasági hatalma.

A kutatásból az is kiderül, hogy az amerikaiak a terrortámadások mellet nagyon félnek a kibernetikai támadásoktól is, amiket gyakorlatilag egy szintre sorolnak az észak-koreai és az iráni nukleáris programmal kapcsolatos aggodalmakkal.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2013. december 04. 16:44
A kicsit is tájékozottabb amerikaiak közül egyre többen tisztában vannak azzal, hogy országuk népszerűsége a béka segge alá került.
kukagyerek
2013. december 04. 11:32
"Amerikaiak: Törődjünk a saját dolgunkkal!" ............... Egyesek, bele is betegednének!
Senye Péter
2013. december 04. 10:42
Ha az amerikai polgárokon múlt volna, kimaradnak mind a két vh-ból.
magnamater
2013. december 04. 10:16
Amerika lakossága már unja, hogy beavatkoznak minden háborúba, fiaik idegen földeken harcolnak és halnak, Amerika foglalkozzon csak a saját dolgával. Nincsen egészen igaza a lakosságnak: Amerika dolga az is, hogy a háborúk iszonyatos nagy hasznot hoznak Amerikának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!