Szívesen látják a kelet-európai munkavállalókat a britek

2013. december 29. 15:00

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a britek kétharmadát egyáltalán nem zavarják a kelet-európai munkavállalók, szívesen látják azokat, akik valóban dolgozni jönnek. A téma azóta került ismét napirendre a brit politikában, hogy a miniszterelnök bejelentette: korlátozni fogják az EU-ból érkező bevándorlók szociális juttatásait.

2013. december 29. 15:00

A főleg migrációs kérdésekre szakosodott British Future kutatóintézet megbízásából készült felmérésből az derül ki: a britek nagy része szívesen látja a kelet-európai bevándorlókat, amennyiben azok tényleg dolgozni jönnek, megtanulnak angolul és beilleszkednek. A gazdaságilag legaktívabb 35-44 éves korosztályban a legmagasabb, 72 százalék azok aránya, akiket egyáltalán nem zavarnak a kelet-európai munkavállalók. 

A kérdés annak kapcsán került ismét előtérbe, hogy januárban lejár a román és a bolgár munkavállalókra vonatkozó moratórium, ettől kezdve az onnan érkezők is korlátozás nélkül vállalhatnak munkát az EU-ban. David Cameron bejelentette: már januártól szigorítani fogják az EU-ból érkező bevándorlóknak járó szociális juttatások feltételeit. 

A politika egy részének szkeptikus hozzáállása ellenére a felmérés szerint a briteknek csak mintegy negyede szeretné, ha a brit kormány elsődleges célkitűzései között szerepelne az Európai Unión belüli szabad mozgás korlátozása, vagy akár az unióból való kilépés.

A konzervatív-liberális brit kormánykoalíció nagyobbik pártja, a Konzervatív Párt nemrégiben kiszivárgott – hivatalosan nem cáfolt – sajtóértesülések szerint 75 ezerben szabná meg a külföldi EU-állampolgárok nagy-britanniai bevándorlásának éves kvótáját. Ez az elképzelés a koalíción belül is komoly nézeteltérésekhez vezetett; a kisebbik kormánypárt, a Liberális Demokraták vezető politikusai többször is nyilvánosan szembeszegültek e tervvel. 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trianon
2013. december 30. 13:09
És utóbbiak szakrális jelképek, amiket fontos(abb) észben tartanunk, mert a világhódítókkal már csak szakrális eszközökkel szállhatunk szembe, lévén minden e világi hatalmat magukhoz ragadtak
Trianon
2013. december 30. 13:07
Pmsz ez mind szép és jó, hogy ismerik az Aranycsapat tagjainak neveit Viszont abból se az angol hajléktalan se a magyar nép nem fog enni adni a gyerekének hogy ~50éve a világ legnagyszerübb focicsapata voltunk Ez kb olyan mint amikor ti fröcsögtök a Jobbikosokra hogy mit akarnak a Turullal meg a Koronával, mikor az lejárt lemez
Trianon
2013. december 30. 13:01
Óh azok a csodálatos angolok Miért is ne szeretnénk őket, végül is csa 2 VH-t robbantottak ki. A németeknek hadat üzentek Lengyelország megtámadásakor, a 2 héttel később szintén Lengyelországot megtámadó szovjetunionak viszont nem Persze hiszen ők fajtik voltak A mai fiatalok tankönyveiben már benne van hogy a Szu éppen akkora agresszrov volnt minr a németek?
Trianon
2013. december 30. 12:58
Az egykori és mosta angol gyarmattartók (tecsó) persze hogy örülnek hogy más végzi el helyettük az alja, ganaj munkákat Mosogatás, szemétszállítás stb Ezek a magukat felsőbbrendűnek gondoló, valójában belterjes korcsok 500 éve nem dolgoznak, csa kiszipolyozzák a világot. Anno a gyarmataikkal most hogy övék az összes dél-afrikai és egyéb gyémántbánya, minek is dolgoznának, mennyivel jobb a f&szbukot nyomogatni egész nap az irodában, idióta macskás képeket küldözgetve
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!