Orosz útlevelet és munkát kapnak az ukrán rohamrendőrség, a Berkut tagjai

2014. március 01. 08:13

Oroszország védelmébe veszi az új ukrán kormányzat által feloszlatott ukrán rohamrendőrség, a Berkut korábbi tagjait.

2014. március 01. 08:13

Az orosz külügyminisztérium a feloszlatott Berkut (ukrán rohamrendőrség) volt tagjainak segélykérésére válaszul orosz útlevéllel látja el azokat a volt rendőröket, akik fenyegetve érzik magukat – írja az orosz állam által finanszírozott RT. Az új ukrán hatalom szerdán oszlatta fel a tüntetők ellen éles fegyvert bevető rendőrségi különleges egységet.

Az orosz belügyminisztérium pénteki közlése szerint munkalehetőséget is biztosítanak a Berkut korábbi emberei számára Oroszországban. Asztrahán kormányzója a következőket nyilatkozta: „ha szükséges, a régió befogadja és elhelyezi a Berkut rendőreit és családjaikat, valamint rehabilitációs és egyéb segítséget nyújt számukra”„Az új hatalomnak nincs szüksége ránk, számukra ellenségek vagyunk. Fenyegetnek, ki akarnak végezni minket. Ilyen helyzetben természetesen bármiféle védelmet szívesen veszünk.” – nyilatkozta egy névtelen ex-berkutos a Krím-félszigeten.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2014. március 01. 12:32
A nyugat kezdi elfelejteni hogy Putyin nem egy toketlen alkesz Jelcin vagy egy nyugati kollaborans hazaarulo Gorbacsov. Egyszer volt Moszkvaban kutyavasar, jobb ha megjegyzik.
ni++ck
2014. március 01. 11:52
Putyinnak kotelesege rendet tenni Ukrajnaban amit a "muvelt nyugat" ott muvel az hanyinger kelto es tanulsagos is mert ezt akar kirobanthatjak Magyarorszagon is mint mar probaltak egy parszor eddig sikertelenul tehat esznel kell lennie a magyar vezetesnek sokaig nem lehet kettos jatekot uzni tudni kel mikor kell lepni.
USsange
2014. március 01. 10:06
Úgy tűnik a Krím sorsa eldőlt: " A krími miniszterelnök maga alá vonta a rendvédelmet Halmos Máté márc. 1. 09:51 Szerhij Akszjonov, az új krími miniszterelnök ideiglenesen maga alá vonta a félsziget rendvédelmi és biztonsági erőit, egyben felkérte Vlagyimir Putyint, hogy „segítsem megőrizni a békét és nyugalmat″. Az oroszpárti Akszjonov szerint azért van szüksége több hatalomra, hogy rendet tudjon teremteni. Minden parancsnoknak csak az én parancsaimat szabad teljesítenie. Ha valaki nem ért egyet, lépjen ki a szolgálatból. – mondta Akszjonov. Az orosz elnöki hivatal nyilatkozata szerint Putyin „nem fogja figyelmen kívül hagyni a krími segítségkérést″. (Wall Street Journal) "
perszekutor
2014. március 01. 09:30
==Orosz útlevelet és munkát kapnak az ukrán rohamrendőrség, a Berkut tagjai== Munkájuk ugyanaz lesz, mint eddig: ütni-vágni az ukránokat. Ha pedig kölcsönadják őket - mint 2006-ban - akkor a magyarokat is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!