Kelet-európai országokban hadgyakorlatozik a NATO

2014. április 23. 07:47

A Lengyelországban és a balti államokban kezdődő egy hónapos hadgyakorlat célja, hogy a Krím orosz elcsatolása nyomán demonstrálja az Egyesült Államoknak a szövetségesei és a régió védelme iránti elkötelezettségét. Az említett négy országban egész évben lesznek amerikai csapatok, és további hadgyakorlatokat is terveznek.

2014. április 23. 07:47

NATO-hadgyakorlat kezdődik Lengyelországban és a három balti államban a szövetség alátámasztásának jegyében – jelentette ki kedden John Kirby ellentengernagy, a Pentagon szóvivője. A szerdán kezdődő, mintegy egy hónapig tartó szárazföldi hadgyakorlat első, lengyelországi szakaszában mintegy 150, az olaszországi Vicenzából átvezényelt amerikai ejtőernyős is részt vesz. Hétfőig további 450 amerikai katona érkezik majd Észtországba, Lettországba és Litvániába is.

Kirby szerint amerikai csapatok az év folyamán rotációs alapon lesznek jelen ebben a négy országban. Bejelentette, hogy a NATO további hadgyakorlatokat is tervez.

A most kezdődő, négy országban megtartandó hadgyakorlatot, amelynek célja, hogy a Krím orosz elcsatolása nyomán demonstrálja az Egyesült Államoknak a szövetségesei és a régió védelme iránti elkötelezettségét, a múlt héten jelentette be Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. április 23. 18:12
Úgy látszik a "békeharcot" a Nato örökölte a szovjet blokktól.
=nessuno=
2014. április 23. 15:15
Nagy katyvasz van a jobboldali fejekben...Sokan nem tanultak itt történelmet.
Kárpáti Zoltán
2014. április 23. 09:46
AMCSIK HAZA!
Kárpáti Zoltán
2014. április 23. 09:44
Az egész arra ment ki, hogy a patás lábukat betehessék Európába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!