Elvitték a sorkatonákat a szakadárok Luhanszkban

2014. május 04. 10:56

Ismeretlen helyre szállították a sorkatonákat a Moszkva-barát szakadárok Luhanszkban. A sorkatonák fegyvereit elvették és odaadták a Berkut tagjainak.

2014. május 04. 10:56

A Moszkva-barát szakadár fegyveresek buszokkal ismeretlen helyre szállították az ukrán sorkatonákat vasárnap reggel az előzőleg elfoglalt hadkiegészítő parancsnokságról a kelet-ukrajnai Luhanszkban – jelentette az ukrán média.

Az UNIAN hírügynökség a helyszínen tartózkodó újságírókra hivatkozva közölte, hogy a belügyi katonákat az úgynevezett „délkeleti hadsereg” fegyveresei szállították el, miközben az épületnél tartózkodó tömeg meg akarta őket lincselni. Fegyvereiket elvették, és átadták a kijevi kormány által feloszlatott, de a kelet-ukrajnai szakadár területeken tovább működő belügyi osztag, a Berkut tagjainak. A toborzóhelyként is szolgáló katonai parancsnoksági épületet hajnalban foglalták el a szakadárok Luhanszkban.

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2014. május 04. 12:39
Több józanságot ! Azt gondolom VVP túllépett egy határt, ahol már ő sem tud megálljt parancsolni.Hacsak nem az a terv, hogy mindenütt az országban etnikai feszültséget kelteni hogy egymásnak essenek az ukránok és az oroszok majd a balti országok kivételével visszaállítsák az egykori Szovjezuniót. A határmenti területek nem orosz többségűek, igen kevert a lakosság, van ukrán aki nem tud ukránul csak oroszul,de ukrán érzelmű. ( lsd ír de nem tud írül csak angolul ) Nem volt itt semmiféle konfliktus Ukrajna területét védi Oroszország megpróbálja szétzilálni. Az az érzésem hogy nem az oroszok tervei szerint alakul a helyzet. A Krímmel meg kellett volna elégedni ott mégis 2/3-nyi orosz van....
KannibálTatárÚr
2014. május 04. 12:14
Az új ukrán vezetőség már Kijevben is fél a lázadástól. (A 40 %-os gázár-emelés kifejti hatását). A vasárnapra tervezett nagygyűlést nem tartják meg és felhívást intéztek a lakossághoz, hogy ne menjenek a Függetlenség terére.
kuwiq
2014. május 04. 12:04
Az épület emberekre gyújtása meghozta a kívánt eredményt, az ukrajnai oroszok is vért akarnak. Ebből cudarabb polgárháború lesz, mint amit bárki akárcsak el bírt volna képzelni. Az "orosz szakadár erők" előtt meg le a kalappal, hogy nem hagyták meglincselni szerencsétlen ukrán sorkatonákat, és kimentették őket. Ez ad némi reményt, hogy maradt még valami emberség legalább az egyik oldalon. Remélem, egy napon kiderül, kik és hogyan szították, szítják ezt a válságot, és a tettesek megbűnhődnek. Hajrá, Snowden 2.0 !!!!
Kárpáti Zoltán
2014. május 04. 11:29
Akit besoroznak, az szépen adja le a fegyverét a népfelkelő hadseregnek, még mielőtt rosszra használná. És akkor nem kell semmitől sem félnie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!