Újabb utasszállító-tragédia történt, Afrikában

2014. július 24. 15:53

Ezúttal az Air Algérie egyik utasszállító repülőgépe zuhant le Maliban. A gépen több mint 110-en utaztak, többségük francia állampolgár, a személyzettel együtt 119-en voltak a fedélzeten. A gépen volt Mariela Castro, Fidel Castro nyugdíjas kubai diktátor iunokahúga is a CNN szerint.

2014. július 24. 15:53

Az Air Algérie légitársaság H5017 járatszámú utasszállító gépe Burkina Faso fővárosából, Ouagadougouból tartott Algériába. A felszállás után 50 perccel, még Burkina Faso fölött vesztették el vele a kapcsolatot, azután, hogy a légi irányítás a rossz látási viszonyok miatt, illetve egy másik repülővel való esetleges ütközést elkerülendő arra kérte a pilótát: térjen le az eredeti útvonalról. A pilóta ezügyben a nigériai Niamey irányítótornyával is beszélt a BBC szerint, délután fél kettőkor.

A gépen 110 utas és 6 fős személyzet utazott. Az utasok többsége francia állampolgár volt, de utazott a gépen még Burkina Faso-i, libanoni, svájci és belga állampolgár is, valamint Fidel Castro unokahúga, Mariela Castro. A személyzet spanyol volt, a gép egy kis spanyol cég, a Swiftair tulajdonában állt a CNN szerint, annak ellenére, hogy az algír légitársaság működtette. A Swiftair annyit tett közzé, hogy a gép típusa MD83 volt, és nem tudnak vele kapcsolatba lépni.

Az újabb hírek szerint a repülő Maliban zuhanhatott le. Az algír hatóságok csak annyit közöltek, hogy szerintük a gép lezuhant, az algír miniszterelnök, Abdelmalek Sellal annyit mondott a rádióban, hogy a gép eltűnt. A CNN idézi az algír légitársaság twitter-üzenetét, ami szerint a gép az ország délkeleti régiójában található Gao városától hetven kilométerre zuhant le.

Egy magas rangú francia katonatiszt szerint nem valószínű, hogy a gépet le lőtték volna, ugyanis szerinte a Maliban harcoló lázadóknak nincsen erre alkalmas eszközeik. A franciák két harci gépet küldtek az eltűnt utasszállító megtalálására, valamint felállítottak két válságközpontot Párizsban és Marseille-ben.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2014. július 25. 08:33
'A gépeket lelövik ugye?' - hogy McCoy-t plagizáljam. Néhány légitársaság lehúzhatja rolót, mert az emberek egyre jobban félnek a repüléstől.
kamasuka
2014. július 24. 20:40
Milyen véletlenül pont akkor lőtték le a maláj gépet is tele hollandokkal, amikor hogyhogynem a ruszkiellenes szankciók ellen leginkább Hollandia volt az az EU tagállam, amelyik leginkább tiltakozott! :D BTW, 132 milliárd fontot adóznak le évente az ott élő ruszik és cégeik csak Nagy-Britanniában ...
kamasuka
2014. július 24. 19:47
"Moszkva - Oroszország megkezdte harci helikopterek és vadászgépek szállítását Irakba. Az iraki védelmi miniszter Moszkvába utazott, hogy a katonai együttműködésről tárgyaljon. Az Irakkal kötött szerződések közül több érvénybe lépett, és folyamatban van a megvalósításuk." :)
Motivince
2014. július 24. 19:41
öszintén én szégyelném magam helyetekben nekem van önérzetem egy munkás embernek van becsülete nektek szarotok van az jó büdös
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!