A németek is lehallgatták az amerikaiakat

2014. augusztus 15. 21:13

A német szövetségi hírszerző szolgálat lehallgatta Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter telefonját, legalább egy alkalommal - jelentette pénteken a Süddeutsche Zeitung című német lap és az NDR, valamint a WDR regionális közszolgálati műsorszóró társaság.

2014. augusztus 15. 21:13

A három sajtóorgánum közös értesülése szerint Hillary Clinton lehallgatásáról dokumentumok tanúskodnak, amelyeket a német hírszerzés, a BND egy júliusban letartóztatott munkatársa átadott az amerikai Központi Hírszerző Ügynökségnek.

Az amerikaiaknak kémkedő német hírszerző a vallomása szerint az utóbbi két évben legkevesebb 218 dokumentumot juttatott el a BND-től a CIA-nak. A washingtoni vezetés fel is használta az így szerzett adatokat az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lelepleződött titkos adatgyűjtő programjai körül a német kormánnyal kialakult vitában. Berlin azonban azt állítja, hogy a BND nem figyelte meg rendszeresen és célzottan az amerikai kormányzat tevékenységét és tagjainak kommunikációját.

Télen derült ki, hogy Amerika titokban lehallgatásokat hajtott végre Németországban. Többek közt Angela Merkel, német kancellár mobiltelefonját is lehallgatták.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gregoripehh
2014. augusztus 17. 10:48
Ez a tipikus korlátolt magyar firkászok copy-paste-esete. Az egyetlen telefonbeszélgetést, amit a BND által jogosan megfigyelt légtérben vettek föl, egy USA által pénzelt tégla adta el az amerikaiknak. Írásos parancsa volt a törlésre, de ő nem törölte. Érdekes módon az NSA-nél landolt a fölvétel. Nem furcsa? Azonkívül, hogy megbüntetik a téglát, nem furcsa, hogy ennyi ideig tartott, míg végre egy ilyen hamisított esetet sikerült kovácsolni az amerikaiknak? Nem, ez nevetséges. A lehallgató állatok az USA.
balbako_
2014. augusztus 17. 07:30
Örökké tartó barátság, megbonthatatlan szövetség....Röhej!
saceur
2014. augusztus 16. 10:36
Mennyire kell naivnak lenni ahhoz, hogy valaki azt higgye, hogy a szövetségesek nem hallgatják le egymást? Hogy lehet a népesség ilyen nagy százaléka ennyire buta? Ez nem is kellene, hogy hír legyen, annyira egyértelmű.
Peter8811
2014. augusztus 16. 09:22
Lehallgatták? Akkor mégiscsak volt megszállás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!