Három évig Oroszországban maradhat Snowden

2014. augusztus 07. 16:36

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség körüli lehallgatási botrányt kirobbantó Edward Snowden három évre szóló tartózkodási engedélyt kapott Oroszországban, ami meghosszabbítható. Négy év múlva már orosz állampolgárságért is folyamodhat.

2014. augusztus 07. 16:36

Anatolij Kucserena, Edward Snowden ügyvédje jelentette be, hogy az NSA-botrányt kirobbantó informatikus három évre szóló tartózkodási engedélyt kapott Oroszországban, miután augusztus elsején lejárt a részére tavaly nyáron adott menedékjog. Ennek birtokában külföldre is utazhat, de legfeljebb csak három hónapra.

Snowden az ügyvéd elmondása szerint dolgozik, szerény életvitelt folytat és tanul oroszul. Azért kért ügyvédje tanácsára ideiglenes tartózkodási engedélyt, mert az három évre szól, ellenben a menedékjogot évente meg kell hosszabbítani. A három év letelte után az ideiglenes tartózkodási engedély is meghosszabbítható, négy év múlva pedig orosz állampolgárságért is folyamodhat az amerikai informatikus – írja a Magyar Nemzet.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2014. augusztus 07. 21:18
Csinos Natasák és Katyusák már donganak körülötte ? Vagy goluboj ?
csuka
2014. augusztus 07. 17:30
Lelőtt maláj gép: egyre több elemző szerint levegő-levegő rakéta a valódi tettes A tragikus sorsú maláj gép gyilkosa levegő-levegő rakéta volt, fedélzeti gépfegyver-sorozattal kombinálva. A Boeing-777 típusú gépre levegő-levegő rakétát lőttek ki, majd néhány sorozatot is belelőttek fedélzeti gépfegyverrel, feltételezhetően SZU-25-ös támadó repülőgép - írja a New Straits Times. A maláj szakértők véleményét a repülőgép testén található sérülésnyomok támasztják alá. A hőre reagáló, önrávezető, hozzávetőleg 3 kilogramm robbanótöltetű rakéta a robbanás után mintegy felhőbe vonja a célpontot, ám e felhő acélgolyókból és más kemény elemekből áll, amely „felhőben” a személyszállító gépnek esélye sem volt a túlélésre, és végzetét a burkolat átütése utáni „kihermetizálás” követte robbanás okozta, tehát még magasan a levegőben szétrobbant a hatalmas belső túlnyomástól. Ilyen magasságban fiziológiai okok miatt az emberi szervezetnek nincs esélye a túlélésre, a halál 15-20 másodperc múlva bekövetkezik. A maláj szakértők álláspontját a fekete dobozok által eddig ismert analízisek sem cáfolják. Robert Parry amerikai oknyomozó újságíró (aki korábban Associated Press és Newsweek kötelélében tett szert hínévre) saját titkos forrásaira hivatkozva állítja, hogy nem az MH 17-es malajziai járat volt a célpont, hanem ugyanazon időben az e terület felett repülő nagy fontosságú orosz gép. Csetneki László - Newizv és Consortiumnews nyomán Bécs Korábban írtuk: - Kijev: felrobbant rakéta repeszei okozták a maláj gép katasztrófáját - Orosz védelmi minisztérium: a maláj Boeinget egy ukrán SZU-25-ös lőtte le, a BUK M1-ek csak "biztosítottak" http://kuruc.info/r/4/131381/
kamasuka
2014. augusztus 07. 16:42
Hajrá! És azóta újra jönnek az újabb kiszivárogtatások a demokrácia őshazájából ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!