Obama nem egyedül győzné le az Iszlám Államot

2014. szeptember 17. 21:52

Az Egyesült Államok nem vívhatja meg egyedül az Iszlám Állam elleni harcot a közel-keleti térség államai helyett, de egyedülálló katonai potenciáljával támogatni fogja a küzdelmüket, jelentette ki szerdán Barack Obama amerikai elnök.

2014. szeptember 17. 21:52

Obama a floridai Tampában, a MacDill légitámaszponton beszélt erről, miután megbeszélést folytatott a közel-keleti és közép-ázsiai térségbeli katonai műveletekért felelős Középső Parancsnokság vezetőivel. „Világosan akarok beszélni. Az Irakba vezényelt amerikai erőknek nem lesz harci küldetése” — mondta.

Az elnök kijelentette, hogy az afganisztáni csapatkivonás három hónap múlva esedékes befejezésével a terrorizmus elleni küzdelem nem ér véget, de ismételten leszögezte, hogy nem küldi az amerikai katonákat újabb szárazföldi háborúba Irakban, hanem légicsapásokkal, tanácsadással és támogatással, valamint egy nemzetközi koalíció megszervezésével segíti az IÁ ellen harcoló helyi erőket.

„Az önök főparancsnokaként nem fogom sem önöket, sem a fegyveres erők többi részét arra kötelezni, hogy egy újabb szárazföldi háborút vívjanak Irakban” — hangsúlyozta Barack Obama. Elmondta, hogy az IÁ elleni nemzetközi összefogásban már több mint 40 ország vesz részt. Szavai szerint brit és francia gépek repülnek Irak felett, Szaúd- Arábia beleegyezett, hogy területén szíriai felkelőket képezzenek ki, Kanada és Ausztrália pedig kiképzőket fog küldeni Irakba.

Az elnök erről egy nappal azt követően beszélt, hogy Martin Dempsey tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke szenátusi meghallgatásán felvetette az amerikai szárazföldi egységek felhasználásának lehetőségét az iraki erők oldalán. Ez aggályokat támasztott a Demokrata Pártban.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2014. szeptember 18. 08:49
Az Usa Pakisztánban támogatta a tálibokat. Irakban támogatta Kadhafi ellenzékét. Egyiptomban támogatta az ellenzékét. Ukrajnában támogatta az ellenzékét. Szíriában a kormánnyal szemben fegyverrel is kész támogatni a mérsékelt ellenzéket. Hogy mi lesz ebből? Egy demokratikus vér- fürdő! Olyanok mint a Bourbonok!Semmit nem tanulnak, és semmit nem felejtenek!
Peter8811
2014. szeptember 18. 07:03
Együtt PM! Libással csinálnátok egy hungarocell Oszama bin Láden szobrot és lerug-NÁTO-k a fejét!
csuka
2014. szeptember 18. 06:44
BRÜSSZEL ATOMFEGYVERT ADHAT SAJÁT FASISZTÁINAK http://www.hidfo.net/2014/09/17/brusszel-atomfegyvert-adhat-sajat-fasisztainak
egysegelem
2014. szeptember 17. 22:54
Obama megerositette amit 2 napja magyaraztam Kundnak, remelem most mar o is latja, mennyire felreerti az egesz vilagpolitikat. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!