Az oroszok az „ukrán forgatókönyv” moldovai alkalmazásától óvják az EU-t

2014. október 20. 12:49

Az úgynevezett ukrán forgatókönyvnek a Moldovai Köztársaságban való alkalmazásától óvta az Európai Uniót az orosz külügyminiszter a kormányzó Egységes Oroszország párt hétfői moszkvai rendezvényén.

2014. október 20. 12:49

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a kormányzó Egységes Oroszország párt hétfői moszkvai rendezvényén kijelentette: károkat okozna annak a forgatókönyvnek a megismétlődése, amely Ukrajnában valósult meg. Úgy vélte, hogy a Moldovai Köztársasággal és az attól elszakadásra törekvő Dnyeszteren túli területtel (Transznisztria) kapcsolatosan is hasonló tervek körvonalazódnak.

 
Lavrov az orosz érdekekkel ellentétesnek nevezte az Európai Unió és a Moldovai Köztársaság társulási szerződését, és kifogásolta, hogy amiatt a Dnyeszteren túli terület nem tud belépni az orosz-fehérorosz-kazah vámunióba, sem a volt szovjet tagállamok alkotta Eurázsiai Gazdasági Szövetségbe.
 
A szakadár térség 1990-ben egyoldalúan kikiáltotta függetlenségét Moldovától, de azt a világon egyetlen állam, így Oroszország sem ismerte el.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2014. október 20. 16:15
ma végignéztem ennek a rohadék maceszgombócnak az un. előadását az orosz tv rossia 24 csatornáján. Egy hazug aljas disznó ez a Lavrov, mindig is az volt, már fiatalon mgimos diákként is. A politiaki arcátlanság tipikus képviselője. Pókerarcu gané.
3M..
2014. október 20. 13:10
Oroszország intelmeire különösen figyelnünk kell! Biztos hogy tényekre alapozzák állításaikat, és figyelembe kell vennünk, hogy hazánkat, tényleg csak párszáz kilométer választaja el ettől az országtól. Teljes mellszélességgel ki kell állnunk Transznisztria Eurázsiai úniós tagsága mellett. Főleg aképpen hogy hamarosan mi is teljes jogú tagja leszünk ennek a formációnak. Nekünk ott a jövőnk, hídként az EU, és az EUR-között. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!