Eltávolították a Steve Jobs-emlékművet Cook coming outja miatt

2014. november 03. 20:49

A homoszexualitás propagandáját tiltó törvényre hivatkozva elbontották az Apple-alapító Steve Jobsnak állított emlékművet Oroszországban, miután az Apple mostani vezetője bejelentette, hogy meleg.

2014. november 03. 20:49

Lebontották Szentpéterváron az Apple alapítójának, Steve Jobsnak állított emlékművet, miután az amerikai cég vezérigazgatója, Tim Cook bejelentette, hogy meleg. A bontásáról a Nyugat-európai Pénzügyi Szövetség (ZEFSZ) nevű holding döntött, arra hivatkozva, hogy Oroszországban törvény tiltja a homoszexualitás propagandáját a kiskorúak körében.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2014. november 04. 16:49
Nem az a kérdés, hogy miért távolították el, hanem hogy egyáltalán miért lehetett szobra egy cégalapító üzletembernek, alig néhány évvel a halála után. (Aki ráadásul baromi agresszív is volt.) Ilyen erővel simán lehetne szobra az IBM alapítóinak, Thomas J. Watsonnak és Charles Ranlett Flintnek, a Mazda alapítójának, Macuda Dzsúdzsirónak, az IKEA-alapító Ingvar Kampradnak, az Umbro márkát létrehozó Harold és Wallace Humphreysnak vagy épp a nevét viselő céget megalapító Daniel Swarovskinak.
Fiorini
2014. november 04. 15:26
Baromság az egész. Valami elektomos cucc elromlott a szoborban, alvitték szervizbe. Ennyi. Csak a média fröcsög az oroszgyűlölettől. Amúgy simán felléphetnek és fel is lépnek meleg művészek Oroszországban, ha netán bárki az ellenkezőjét hinné. Meleg propagandát is nyugodtan lehet tartani színházban vagy koncerten, ha arra 18 év alattiak nem mehetnek be. Könyven is egészen nyugodtan lehet propagálni, csak gyerekkönyvekben nem. (Amúgy az, ha valaki kijelenti, hogy meleg, az NEM propaganda. Az se, ha azt mondja, boldog így. Ha azt mondja, mindenkinek homoszexuálisnak kéne lennie, mert felsőbbrendű a heteroszexualitásnál, na az már igen.)
duzur
2014. november 04. 14:45
A legokosabb, ha a világhírü orosz balettet is betiltják, mert ugyebár azok között se ritka az ilyesmi...
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2014. november 04. 12:29
"Mondtam a bátyámnak, milyen nagyot tettem.."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!