Őrizetbe vették a szervezett bűnözés elleni főügyészt Romániában

2014. november 21. 08:19

Őrizetbe vették az elnök alá tartozó korrupcióellenes ügyészség kezdeményezésére a szervezett bűnözés elleni ügyészség főügyészét, Alina Bicát. Hivatali visszaéléssel gyanúsítják egy 13 hektáros telek 2011-ben történt visszaszolgáltatása kapcsán.

2014. november 21. 08:19

Romániában a korrupcióellenes ügyészség (DNA) kezdeményezésére őrizetbe vették a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) főügyészét, Alina Bicát, mert hivatali visszaéléssel gyanúsítják – jelentette pénteken a Mediafax hírügynökség.

A Legfelsőbb Bírói Tanács ügyészi testülete csütörtökön este megvizsgálta és jóváhagyta az Alina Bica őrizetbe vételére vonatkozó DNA-kérést, és házi őrizetet engedélyezett a magas rangú ügyész számára. Mind a korrupcióellenes ügyészség (DNA), mind a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) a romániai legfőbb ügyészség szervezeti egységei.

A DNA közleménye szerint a főügyészt egy 13 hektáros telek 2011-ben történt visszaszolgáltatása kapcsán vizsgálják. Ekkor a gyanúsított a kártérítéseket megállapító bizottság (ANRP) tagjaként tevékenykedett.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2014. november 21. 13:55
Azt hittem legalább ő nem korrupt Romániában.
cutcopy
2014. november 21. 11:31
"Őrizetbe vették a szervezett bűnözés elleni főügyészt Romániában" Remélem az amerikaiak is kitiltották..
csuka
2014. november 21. 09:25
Polt?
ördöngös pepecselés
2014. november 21. 08:47
a mandi szemlézhetne már értelmesebben is mégis ki tud és ki akar ilyen mélyen belegabalyodni a román csetepatékba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!