Társulna Kovászna és Hargita megye

2014. november 13. 18:22

Társulási szándéknyilatkozatot írt alá Kovászna és Hargita megye csütörtökön, Sepsiszentgyörgyön. A két megye tárgyal Maros megyével is.

2014. november 13. 18:22

Kovászna és Hargita megye társulásáról írtak alá szándéknyilatkozatot csütörtökön Sepsiszentgyörgyön a két megye önkormányzati vezetői.

 
Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke az MTI-nek elmondta, a szándéknyilatkozat alapján már decemberben vagy januárban elfogadhatják a megyei önkormányzati testületek a két megye társulásáról szóló határozatot. Ez keretet biztosít arra, hogy a két megye közpénzt fordítson a megyék közötti együttműködésre. 
 
Borboly Csaba hozzátette, tárgyalások folynak Maros megye önkormányzatával is, és hamarosan mindkét megye Maros megyével is társul. E három megye fedi a történelmi Székelyföld területét, Maros megyéhez azonban Székelyföldön kívüli területek is tartoznak.
 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Willard
2014. november 15. 12:48
Első olvasatra azt hittem, Magyarországhoz. De így is jó. :)
Gregorius
2014. november 13. 19:23
Jó ötlet, ez a két egyértelműen magyar többségű megye.
antioxi
2014. november 13. 18:37
"Társulási szándéknyilatkozatot írt alá Kovászna és Hargita megye ..." Magyarországgal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!