Óriási készültség Franciaországban

2015. január 12. 11:37

Kedd estétől mintegy 10 ezer katona fogja biztosítani az ország érzékeny pontjait.

2015. január 12. 11:37

Franciaország 10 ezer katonát mozgósít kedd estétől az „ország érzékeny pontjainak” biztosítására a párizsi terrortámadásokat követően Jean-Yves Le Drian védelmi miniszter tájékoztatása szerint. „Francois Hollande államfő felkérte a hadsereget, hogy vegyen részt az ország érzékeny pontjainak a védelmében” – fogalmazott hétfőn a tárcavezető az elnöki hivatalban tartott belbiztonsági válságtanácskozást követően. 

Bernard Cazeneuve belügyminiszter közölte, hogy a zsidó iskolák védelmére már hétfőn közel 5 ezer rendőrt és csendőrt rendel ki, akikhez a következő 48 órában a katonák is csatlakoznak. A belügyminiszter ezt annak a kóser boltnak a közelében jelentette be, ahol Amedy Coulibaly, az egyik dzsihadista a pénteki túszejtés során megölte négy zsidó túszát.

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. január 12. 15:50
http://alfahir.hu/gyanus_dolgok_a_parizsi_terror_kapcsan
fradi44
2015. január 12. 13:20
Az USA megtette a dolgát, kiképezte és felszerelte az iszlám szélsőségeseket, majd felelőtlenül és ellenőrzésük nélkül ráengedte a világra őket, hogy sokasodhassanak! Lavrov is ott volt a képmutatók késői erőltetett menetén, mert egy vérprofi orosz diplomata tudja, hogy mi illik, de nem előre tolakodva, inkább előbb távozott egy párizsi orosz ortodox keresztény templomba, hogy gyertyát gyújtson! Nem csak a párizsi francia muszlimok által lemészárolt őket vérig sértő 17 ártatlan és nem ártatlan áldozatért, hanem talán elsősorban az elsősorban pózoló ukrán elnök parancsára éppen akkor kiújult kelet-ukrajnai erős tüzérségi tűz és az elmúlt hónapok 4-5 ezer, több 100 napja és napi átlagban is több mint 17 ártatlan áldozatért! Putyin pedig otthon a kelet-ukrajnai szülőföldjükről elűzött menekültekkel közös misén vett éppen részt, talán Ő tudta, mi a fontosabb, mi a több, mi a politikailag is korrekt! És biztos nem csak ezért valóban 80%-os a népszerűsége, és most sem csökken! Nehéz megérteni az oroszokat, pedig azok nagyon egyszerűek és igen következetesek, kiszámíthatóak, főleg ha barátaikról van szó, persze kellő akarat hiányában megértésük nem is fog menni.
fradi44
2015. január 12. 13:18
http://i2.wp.com/www.loonwatch.com/wp-content/uploads/2015/01/Hebdo_Paris.jpg
fradi44
2015. január 12. 13:13
Nem normális jószág az, akit ököllel vagy puskatussal -pláne a puska elejével - kell viselkedni tanítani, de az igazán komoly baj akkor van, mikor a puska elejével végrehajtott nevelési eljárásra válaszul még jobban szemtelenkedik. Európa magát elitnek tartó politikai -, és sajtóhatalma, illetve gazdasági köreik szemmel láthatóan képtelenek arra, hogy felfogják és helyesen értékeljék a történteket. Szemernyi bűntudat vagy önvizsgálat sincs bennük, magabiztosságuknak mit sem ártottak a történtek. Vidáman lovagolnak tovább a szakadék felé, fütyörészve csalogatva maguk után a kontinens egyébként is elöregedett, elgyávult, talaját és erkölcsi alapját vesztett, fogyasztói liberalizmustól meghülyített népét. Szokták volt mondani, hogy terroristákkal nem tárgyalunk, terroristáknak nem engedünk, nem engedjük magunkat megfélemlíteni, és a terror nem válasz semmire. Meg szokták volt mondani, hogy Isten nevében gyilkolászni senkinek sincs joga. Ezek közhelyek, és mint minden közhely:igazak. Csak azok a buta római szenátorok annak idején azt mondották, hogy auditore die altera pars, ami nem azt jelenti, hogy a másik is járjon audival, hanem azt, hogy esetleg meg kéne vizsgálni a világot a másik peres fél szempontjai szerint is. Civilizált emberek úgy szokták. Azokra, akiket nem érdekel a másik véleménye, és sziklaszilárdan,a tényektől nem zavartatva, rögeszmésen hisznek saját igazukban, amennyiben politikusok, szélsőségeseknek, amennyiben magánszemélyek, mániákus depresszióval sújtott elmebetegeknek szokás nevezni. Ideje lenne a liberális közönségnek elgondolkozni azon, helyes-e, hogy őket sosem érdekli a másik fél véleménye, legfeljebb addig, hogy lefaisztázzák, lerasszistázzák, leszélsőségesezzék, leterroristázzák. 12 ember halála tragédia - ahogy egy emberé is - mondotta a nagy Sztálin, millióké meg csak statisztika. Nem csodálkozom rajta , hogyha az afganisztáni, iraki, szíriai, líbiai, tunéziai, egyiptomi, szudáni, szomáliai, nigériai, palesztínai mészárlások elszenvedői, illetve szemtanúi és az ezen elkeseredett emberek vádakat fogalmaznak meg a nyugattal szemben. Sértegetésük és megalázásuk ezen vádakat eloszlatni -nem segít. Azon se csodálkozom, csak sajnálom, hogy ezt ők a "keresztények" nyakába igyekeznek varrni, mert nem tudják, hogy a nyugat már jóideje nem keresztény, hanem sátánista. A nyugat se jobb ennél, hiszen ő meg az iszlám nyakába akarja varrni azt, amit egy pár ember végső elkeseredettségében, érthető felindulásból, Allah nevében cselekedni igyekszik, Allahot annyira megkérdezve a dologról, mint pl. amennyire Bertrand Gui kérdezte meg Jézust az ő nevében végzett emlékezetes, élve grillezési kihívás-mozgalomról. A nyugat zavartalanul kíván tovább haladnia lenini úton, azaz azon az úton, melynek végén majd csődbe jut a fogyasztói kapitalizmus, mert az elhülyített, fogyasztóvá avanzsálódott, utódnemzésről leszoktatott, önmegvalósító demokraták szépen kihalnak, és a helyüket elfoglaló törzsek nem fognak kérni a liberál-világból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!