Lelőtték Borisz Nyemcovot, az orosz ellenzék egyik vezetőjét

2015. február 27. 23:45

Négy lövéssel végeztek Borisz Nemcov ellenzéki orosz politikussal a Kreml közelében Moszkvában. Nyemcov a Nyizsnyij Novgorod-i terület kormányzója, majd Jelcin alatt miniszterelnök-helyettes volt. Az elmúlt években több könyvet jelentetett meg Vlagyimir Putyinról és az oroszországi korrupcióról.

2015. február 27. 23:45

Négy lövéssel végeztek Moszkvában Borisz Nyemcov ellenzéki politikussal Moszkvában a Kreml közelében pénteken. Az ismeretlen tettesek egy fehér járműből nyitottak tüzet a politikusra. Moszkvában március elsején az ukrajnai háború ellen tartanak felvonulást, Nyemcov is részt vett a megmozdulás szervezésében.

Nyemcov 1991 és 1997 között a Nyizsnyij Novgorod-i terület kormányzója, később pedig miniszterelnök-helyettes volt. Vlagyimir Putyin hatalomra kerülése óta az ellenzék egyik vezetője lett, több könyvet írt Putyinról és a korrupcióról. Nyemcov több pártnak is alapítója volt, az utóbbi időben az Oroszországi Republikánus Párt – Népi Szabadság Pártja nevű formációt vezette.

Összesen 611 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2015. március 01. 15:42
A HVG közzétett egy rövid írást amiben egy külső forrásból arra hívatkozik, hogy Nyemcov barátnőjét, az egyetlen szemtanút ismeretlenek egy lakásban fogva tartják. A nő már felvette a kapcsolatot ukrajnai családjával, de tartózkodási helyéről nem beszélt. Adódik mindjárt néhány kérdés. Mit jelent a fogva tartják kifejezés? Kik tartják fogva, a társai, vagy a tőle független elkövetők? Ha még Moszvában van előkerül e élve? Ha nem , akkor eltüntetik? Ki tud e jutni az országból ilyen ellenörzés melett? Ha előkerül, mi lesz a következő verzió? Szóval a szálak még sokfelé vezethetnek, nem hiszem, hogy holnap már minden kiderül.Ellenkezőleg. Az ügy tovább bonyolódik és egyre átláthatalanabb lesz. Mindenki ezen dolgozik.
thymian
2015. március 01. 00:27
Ezek a kedves ellenzékiek hosszú sorokban jártak az amerikai követségre. Nyemcov is. http://uncut-news.ch/video-news/boris-%E2%80%8Enemzow%E2%80%AC-besuch-der-us-botschaft-in-moskau-russischer-maidan-in-planung/
kuwiq
2015. március 01. 00:19
Na ki volt Borisz Nyemcov nagy amerikai barátja? "US-Senator und Präsidentschaftskandidat 2008 John McCain veröffentlichte ein Statement: „Ich war am Boden zerstört, als ich von der Ermordung meines Freundes Boris Nemzow in Moskau erfuhr. Meine Gedanken und Gebete sind bei seiner Family und seinen vielen Freunden in Russland und in der ganzen Welt.“ Dass der Mord an Boris Nemzow in einem sicheren Teil der russischen Hauptstadt passiert sei, sorge für legitime Fragen nach den Umständen seiner Ermordung und wer dafür verantwortlich sei. McCain übt scharfe Kritik an Putin: „Egal, wer den Abzug betätigt hat: Boris ist tot auf Grund des Klimas der Straflosigkeit, für das Wladimir Putin in Russland gesorgt hat, in dem Individuen ständig für ihre Überzeugungen verfolgt und attackiert werden, auch von der russischen Regierung.“ http://www.bild.de/politik/ausland/moskau/boris-nemzow-tot-39965996.bild.html Azt is feszegetik, hogy a lövéseket a ruszki katonaságnál, rendőrségnél rendszeresített pisztolytípusból adták le. És hogy ráadásul az a rész be van kamerázva. Mindenesetre ez kb olyami, mintha a Parlament mellett lelőnék mondjuk a tóbiást. Semmiképp se vetne jó fényt az aktuális kormányzó pártra és veztőjére. Ugyanakkor tudjuk, hogy a tóbiást politikai okból képtelenség meggyilkolni, hacsak nem egy mszp-s tenné, mert még annál is lejjebb viszi a pártot, aminél már azt hitték, nincs lejjebb. Viszont egyértelmű, hogy az mszp-seken kívül nem lehet racionális ellensége, hiszen a többiek mind hasznot húznak abból, amit csinál, tehát egy élő tóbiás sokkal hasznosabb nekik. Az orosz viszonyok nyilván teljesen mások, így aztán annak megítélése, hogy most ez a kreml szempontjából mennyire volt hasznos, innen egyszerűen képtelenség. Hogy külpolitikailag káros volt, az egyértelmű.
Habony Gucci
2015. február 28. 23:23
Inkább ezeket nézegessétek http://boldognapot.hu/blog/category/video/enigma-videok/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!