Amerikai ügyészség: Nem végzik ki Snowdent, ha hazatér

2015. március 03. 13:31

Az amerikai államügyész levélben megígérte, hogy nem végzik ki az NSA lehallgatási botrányt kirobbantó Edward Snowdent, ha hazatér Amerikába és bíróság elé áll – közölte Snowden orosz ügyvédje. Az amerikai informatikus jelenleg Oroszországban tartózkodik.

2015. március 03. 13:31

 

Az Egyesült Államok államügyésze levélben vállalt garanciát arra, hogy nem végzik ki Edward Snowdent, amennyiben az egykori amerikai titkosszolgálati alkalmazott visszatér hazájába és bíróság elé áll – közölte Anatolij Kucserena, az Oroszországban tartózkodási engedéllyel élő amerikai férfi ügyvédje.Az orosz szakember elmondta, hogy a birtokában van ez a levél, de kijelentette, hogy védence akkor hajlandó visszatérni az Egyesült Államokba, ha biztosítják számára az elfogulatlan bírósági eljárást.

Kucserena közölte, hogy nem bíznak meg azokban az információkban, amelyek szerint egyes országok készek befogadni Edward Snowdent, akit az Egyesült Államokban hazaárulással vádolnak és bíróság elé akarnak állítani.

Snowden 2013 júniusában ragadt ideiglenesen Moszkvában, ahova Hongkongból érkezett, miután brit újságíróknak számos leleplező dokumentumot adott át az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) megfigyelési programjairól.

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2015. március 03. 19:09
SNOWDEN, ez csak SHOWDER!
Spiler
2015. március 03. 15:03
Pofátlan banda...
Nomine
2015. március 03. 15:01
persze hogy nem végzik ki, csak elküldik állami pénzen a narancssárga melegítőben kuba környékére egy szigetre re-kreálódni :DD
luga
2015. március 03. 14:03
Nem, de véletlen baleset történhet vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!