A második fekete doboz szerint is direkt zuhant le a másodpilóta

2015. április 03. 12:37

Elkezdték kiértékelni a Dél-Franciaországban lezuhant Germanwings gép csütörtökön megtalált második fekete dobozának adatait. Ezek is azt erősítik meg, hogy a másodpilóta szándékosan süllyedésre állította a robotpilótát, amit később többször átprogramozott, hogy gyorsítsa a süllyedést.

2015. április 03. 12:37
A második fekete doboz adatainak első értékelése szerint is szándékosan idézte elő a végzetes süllyedést a Germanwings német légitársaság múlt héten az Alpokban lezuhant utasszállító gépének másodpilótája – közölte pénteken a légi baleseteket vizsgáló francia hivatal (BEA).
 
A katasztrófa helyszínén csütörtökön megtalált adathordozó információinak első elemzése alapján megállapítható, hogy „a pilótafülkében tartózkodó pilóta beprogramozta a robotpilótát arra, hogy kezdjen süllyedést 100 láb (30 méteres) magasságig, majd a süllyedés folyamán a pilóta többször is módosította a robotpilóta beállítását annak érdekében, hogy gyorsítsa a süllyedő repülőgép sebességét” – olvasható a BEA közleményében. A hatóság tovább részleteket nem közölt, de jelezte: folytatódik a második doboz adatainak kiértékelése „a repülés pontos és tényszerű lefolyásának megállapítása érdekében”.

Az első fekete dobozt, amely a pilótafülkében elhangzott beszélgetéseket és egyéb hangokat rögzítette, már a szerencsétlenség napján megtalálták a katasztrófa helyszínén. A vizsgálatot vezető marseille-i ügyészség szerint a felvételekből az tűnt ki, hogy a másodpilóta bezárkózott a pilótakabinba, és valószínűleg szándékosan vezette a gépet a hegyoldalnak.
   
A repülési adatokat rögzítő második fekete dobozt (D.F.D.R. Digital Flight Data Recorder) több mint egy hétig tartó intenzív keresés után csütörtök délután találta meg egy csendőrnő a szerencsétlenség helyszínén, a földbe fúródva.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2015. április 04. 12:04
Egy újabb Airbus technikai hiba, amiért kényszerleszállást kellet végrehajtani. http://web.de/magazine/panorama/germanwings-maschine-technischem-defekt-notgelandet-30555788
Lázár Páván
2015. április 04. 10:13
thymian [Hozzászóló kiszűrése] 2015. április 3. 14:26 @justiceforhungary Ez ne legyen már az én problémám. Ha tudja hogy egyeseket kiikszelt, ne mást nézzen hülyének. :) thymian, okosabbnak gondoltalak:))) Nem ő x-elte ki őket, hanem ŐT x-elték ki
Fakutya Vigyora
2015. április 03. 23:49
Na, szóval mostmár elég nyilvánvaló, hogy a buzi degenerált bankárfiú szándékosan gyilkolt meg 149 embert. Újfent felmerül a kérdés: miféle sundámbundám kellett ahhoz, hogy ezt a debilt pilótaként foglalkoztassák, csak tán nem a bankár apuka közbenjárására? Erről van valami infó?
thymian
2015. április 03. 21:42
Germanwings eltusolt egy majdnem lezuhanást Köln felett. http://www.welt.de/politik/deutschland/article109512118/Germanwings-vertuschte-Beinahe-Absturz-ueber-Koeln.html Akkor most miért ne lenne érdeke ezt is másra kenni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!