A tengeren hánykolódó menekültek mentésére szólított fel országokat az ENSZ

2015. május 20. 09:43

Migránsok megmentésére hívta fel az ENSZ több szervezete Indonéziát, Malajziát és Thaiföldet. Jelenleg mintegy négyezeren hánykolódnak az ázsiai tengeren; főleg muszlim kisebbségek, akiket hazájukból buddhisták üldöztek el.

2015. május 20. 09:43

A tengereken hánykolódó menekültek megmentésére, partra engedésére hívta fel az ENSZ több szervezete Indonéziát, Malajziát és Thaiföldet. Jelenleg mintegy négyezren hánykolódnak lélekvesztőkön a térségben. A migránsok főleg a mianmari rohingja muszlim kisebbség tagjai, akiket hazájukban a többségi buddhisták üldöznek.

A három országot felszólították, hogy saját felségvizeiről többé ne próbáljanak visszakényszeríteni nemzetközi vizekre menekülteket szállító vízi járműveket. Az ENSZ Menekültügyi hivatalának szóvivője szerint rekordmagas azoknak az embereknek a száma világszerte, akik otthonaik elhagyására kényszerülnek. Emiatt rengeteg ember vág neki a tengernek nap mint nap. „Az életmentésre kell összpontosítani – mondta –, és hogy intézkedések szülessenek azért, hogy az útjuk kikötési és egyéb pontjainál megfelelően kezeljék a helyzetet.”

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2015. május 20. 19:36
Balin érthető vhol h a buddhistàk elhajtják a muszlimokat. Előbbi kedves mosolygós utóbbi zajos agresszív
Morgen
2015. május 20. 15:40
Hívják össze a BT-t, aztán kapcsolják le az embercsempészeket! Már megszámolni sem lehet, hány világszervezet élősködik rajtunk!
Selamat
2015. május 20. 15:35
"Jelenleg mintegy négyezeren hánykolódnak az ázsiai tengeren; főleg muszlim kisebbségek, akiket hazájukból buddhisták üldöztek el." Pontosan. Főleg a "pakik" országában hemzsegnek a budhisták. Ennél több buddhista már csak Indonéziában él, ahonnét kiüldözik a kissebbségben lévő muzlimokat. Most vagy az Ensz is ritka nagy állatokkal van teli, vagy csak egy újabb fszkalap újságíróval van dolgunk.
alex.leopardi
2015. május 20. 13:25
én ezt nem hiszem el,Germanus Gyula munkásságát jól ismerem,hamarabb kergetnék el a muszlimok a buddhistákat mint forditva
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!