Engedély nélkül lépett török légtérbe egy orosz harci gép

2015. október 06. 10:15

Két nap leforgása alatt másodjára sértette meg orosz harci gép a török légteret, ezért kedden bekérette Törökország az ankarai orosz nagykövetet. Washington szerint a légsértés nem volt véletlen.

2015. október 06. 10:15

Az orosz vadászrepülőgépek rendre megsértik különböző országok légtereit. Hétfőn Törökország légterébe lépett be engedély nélkül egy orosz harci gép a szír határnál. Oroszország szeptember végén indított légicsapásokat Szíriában az Iszlám Állam ottani állásai ellen. A NATO eközben követeli a szír ellenzék és civilek elleni orosz hadműveletek befejezését. A nyugati hatalmak és Törökország szerint ugyanis az orosz légitámadások célpontjai a damaszkuszi rezsim ellen harcoló felkelők. Törökország a történtek után bekérette az orosz nagykövetet.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2015. október 06. 16:19
ez az orbáncimbi mindenképpen világháborút akar. Mocskos egy fajta.
Mich
2015. október 06. 15:31
"orosz harci gép sértette meg a török légteret"... ...csak az Iszlám Állam terroristáit követte...
Csigorin
2015. október 06. 12:00
Mivel Iszlám Állam = damaszkuszi "rezsim" ellen harcoló felkelők, ezert eleg nehez megkulonboztetni egyiket a masiktol.
C.Dömötör
2015. október 06. 11:54
Most képzeljük el...Törökország légterébe!! Annak szívből örülök, hogy önzetlen amerikai barátaink ismét hallatják a hangjukat. Már aggódtam. Itt Európában, igaz a földön, százezrek sértettek határokat, és hiába vártunk egy bölcs tanácsra. De majd most, reménykedjünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!