Németország az EU-nak: Toloncoljuk ki az afgán migránsokat!

2015. október 25. 10:18

A német kormány szerint az Európai Bizottságnak visszafogadási egyezményt kellene kötnie Afganisztánnal, hogy ki lehessen toloncolni azokat az afgán migránsokat, akiknek elutasították a menedékkérelmét.

2015. október 25. 10:18

A német kormány részben változtat a politikáján migránsügyben és arra fog törekedni, hogy minél kevesebb afgánt fogadjanak be, akik pedig nem jogosultak a menekültstátuszra, mielőbb térjenek vissza Afganisztánba. Ennek érdekében az Európai Bizottságnak egyezményt kellene kötnie Afganisztánnal, hogy visszafogadják a kitoloncolt migránsokat. A német kormány azt szeretné, ha a vasárnapi uniós migrációs csúcson felszólítaná erre az Európai Bizottságot az állam- és kormányfőkből álló Európai Tanács – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung

Németországban gyakorlatilag évek óta szinte egyáltalán nem toloncolják ki az afgánokat, pedig nagyjából csak az afgán migránsok fele bizonyul védelemre jogosultnak. Tavaly 7200 afgán élt Németországban illegálisan, tartózkodási jog nélkül, de 2012 óta évente legfeljebb 10 afgánt toloncoltak ki – teszi hozzá a lap.

A szövetségi belügyminisztérium szerint ez nem mehet így tovább, Afganisztán ugyanis Szíriával ellentétben nem számít polgárháborús országnak. Az ország egyes régióiban a biztonsági helyzet nagyon eltérő, de Kabulba és más biztonságos területekre nyugodtan vissza lehetne toloncolni a migránsokat.

A tartományi belügyminiszterek testületének tervei szerint a kitoloncolás csak az egyes migránsok esetének egyedi vizsgálata után történhet meg, és elsősorban bűnelkövetőket, valamint egyedülálló fiatal férfiakat érintene.

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2015. október 26. 08:03
Mindenesetre boldog karácsonyi ünnepeket kívánok a németeknek! Ünnepeljék amíg lehet, mert lehet, hogy jövőre már a ramadan lesz az igazi német ünnep!
választópolgár
2015. október 26. 02:05
Érthetetlen hogy merkel kinek akar ennyire kényszeresen megfelelni ezzel a korlátlan gazdasági bevándorló befogadásmániával, annak árán is, hogy feláldozza a német nép jövőjét idegenek javára.
Rumpelstilzchen
2015. október 25. 18:43
..."Németország az EU-nak: Toloncoljuk ki az afgán migránsokat!"... Németország az EU-nak:Fogjuk meg...és vigyétek! Danke Frau Merkel!
kenwood
2015. október 25. 18:26
Vannak azok a baszott nagy teherszàllitò repülögépek, amivel amúgy is toloncolni akarnak, pakoljàk bele az afgànokat, tegyenek ràjuk a humànussàg miatt ejtöernyöt és afganisztàn felett basszàk ki öket. Pont. Mit kell itt tàrgyalgatni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!