Őslakos indiánok: Baszd meg, Kolumbusz!

2015. november 27. 19:50

A Cut arra kért indiánokat, mondják ki, mi jut eszükbe először Kolumbusz Kristóf neve hallatán. Nem fedezett ő fel semmit, csak simán eltévedt, mondta róla egy gyerek.

2015. november 27. 19:50

„Nem egy jó figura. Azért nevezett el minket, őslakosokat indiánnak, mert azt hitte, Indiába érkezett” – mondja egy amerikai őslakos nő a Cut videójában. A csapat arra kérte a kamerájuk elé álló őslakosokat, mondják el, mi jut eszükbe a Kolumbusz Kristóf név hallatán. Nos, nem sok jó: legtöbbször rengeteg fájdalom és gonoszság.

Többségük nem gondolja, hogy ünnepelni kellene Amerika felfedezését, akadt, aki egyenesen Adolf Hitler tetteihez hasonlítja a felfedező korabeli viselt dolgait, más szerint ő volt az első terrorista a kontinens történetében. Egy gyerek szerint nekik azt tanítják, hogy Kolumbusz fedezte fel Amerikát, csakhogy az igazság az, hogy nem fedezett fel ő semmit, egyszerűen csak eltévedt. „Bassza meg Kolumbusz!” – összegezett valaki.

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2015. november 28. 10:33
Ez honnan? Nem rossz...
1120
2015. november 28. 10:33
Mégis mit vártak?! Ami Kolumbusz után történt az indiánokkal, az messze a legnagyobb holokauszt volt az emberiség történetében! Ezen túlmenően még jó néhány különbség van "a holokauszt"-hoz képest: 1. Kétségkívül nem néhány év alatt, hanem néhány évszázad alatt történt. 2. Nem a "kiválasztottakkal" történt... 3. Ja és ők nem csináltak belőle undorító, ocsmány bizniszt! Egyelőre csak ennyi, így ébredés után - kávé előtt...
készenléti
2015. november 28. 09:09
Kedves felebarátaim! Szörnyű, hogy ti - mandineres "hozzászólók" - mennyi baromságot összehordtok olyan témákban, amelyekhez buták vagytok, mint a tyúk (tisztelet az egy-két kivételnek). Unatkoztok? Menjetek dolgozni - úgy talán némi hasznotokat is venné az ország - a kommentelést hagyjátok a nemzet okosabbik felére. Ja, hogy ezért fizetnek titeket? Szerencsétlen, szörnyeteggé vált teremtményei vagytok Istennek - sorsotok lesz méltó büntetésetek!
Bolond Istók
2015. november 28. 09:08
http://www.kephost.com/image/SWys
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!