Egy muszlim házaspár gyilkolt San Bernardinoban

2015. december 03. 17:54

A huszonnyolc éves Syed Rizwan Farook és felesége, a huszonhét éves Tashfeen Malik gyilkoltak szerda este San Bernardinoban. A férfi édesapja szerint fia nagyon vallásos volt, de a hatóságok egyelőre nem találtak bizonyítékot arra, hogy ennek köze lett volna a támadáshoz. Farook saját munkahelyén mészárolt.

2015. december 03. 17:54

Hat hónapos gyermekét a nagyszülőknél hagyva, a támadásra felkészülten érkezett saját munkahelyének ünnepségére Syed Rizwan Farook és felesége, a huszonhét éves Tashfeen Malik, akik tizennégy embert gyilkoltak meg szerda délután San Bernardinóban – írja a CNN. Apja szerint a muszlim vallású, amerikai állampolgár Farook szekuláris nevelést kapott, ám ennek ellenére nagyon vallásos volt. Az viszont egyelőre nem bizonyított, hogy ennek köze volt a lövöldözéshez. Feleségével online ismerkedett meg, majd Szaúd-Arábiába utaztak, ahonnan már férjként és feleségként tértek vissza.

A rendőrség egyelőre nem tudja, mi volt a támadás indítéka: öt éve dolgozott ezen a helyen, állása nem volt veszélyben. A férfi kollégái szerint mérgesnek tűnt, elment a munkahelyi ünnepségről, majd nemsokára feleségével tért vissza, fegyverekkel felszerelkezve. A támadás után elmenekültek a helyszínről, az üldözés során lőtték le őket a rendőrök. A házaspár nem hagyott hátra semmilyen levelet. 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amayyudan2
2015. december 04. 01:36
Tényleg! Sikerült már megfejteni valakinek azt a rejtélyt, hogy a magát konzekvensen keresztény származásúnak hazudó Gyurcsótánynak hogyan lehet akkora orra, hogy 3 rabbié is kitelne belőle?!
amayyudan2
2015. december 04. 01:19
Hála a jó Istennek! Mármint azért, hogy végre Obama, Párhuzamos György és a többi, migráncshullámot gerjesztő szarkavaró országa is kap az áldásból, nem csak azok, akiket ezek a mocskok lerohantattak a hordákkal. Persze jobb lett volna, ha egyből a főkolomposok döglenek meg a támadás során, de sajnos ez a része a sorsnak nem igazságos, a Bataclan-ban sem a Merkel-Faymann párost sikerült felpukkantani...
brise
2015. december 03. 20:58
San Bernardinoban. Is.
Peter8811
2015. december 03. 19:51
Farook? Nálunk Kerék Bárczit is így hívják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!