Szerbia: szexista megjegyzés miatt menesztik a minisztert

2015. december 07. 13:52

Menesztik a minisztert! „Szeretem azokat az újságírónőket, akik ilyen könnyen letérdelnek” – mondta a szerb védelmi miniszter, Bratislav Gašić egy újságírónak, miután az leguggolt, hogy ne takarja ki a minisztert egy felvételen. A miniszterelnök az egész kormány nevében bocsánatot kért az érintettől és minden Szerbiában élő nőtől a védelmi miniszter kijelentése miatt.

2015. december 07. 13:52

Szexista megjegyzése miatt nem maradhat pozíciójában Bratislav Gašić védelmi miniszter – jelentette ki Aleksandar Vučić szerb kormányfő hétfőn a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) beszámolója szerint. A miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján a B92 televízió újságírónője leguggolt, hogy a mögötte lévő kamerák elől ne takarja el a minisztert, aki ennek láttán azt mondta: „Szeretem azokat az újságírónőket, akik ilyen könnyen letérdelnek”.

A miniszterelnök az egész kormány nevében bocsánatot kért az újságírónőtől és minden Szerbiában élő nőtől a védelmi miniszter kijelentése miatt, és hozzátette, hogy ilyen senkivel sem lenne szabad, hogy történjen. Mint mondta: nincs mentség Bratislav Gašić kijelentésére, ezért – annak ellenére, hogy jól végezte munkáját a védelmi tárca élén – nem maradhat miniszter.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2015. december 07. 23:11
Ha mindez így történt volna, ahogy most leírom: .... "„Szeretem azokat az újságírófiúkat, akik ilyen könnyen letérdelnek” – mondta a szerb védelmi miniszter, Bratislav Gašić egy újságírónak, miután az leguggolt, hogy ne takarja ki a minisztert egy felvételen." - gondolom, akkor az újságok címlapjaira került volna a szerb tábornok coming outja és napokon át csak erről áradozott volna a libbolsi tollnok sereg. No most viszont szexistává lett hetero katona, aki élete végéig viselnie kell majd a hetero stigmát.... Pedig mit tett, úgy viselkedett, mint egy férfi, talán nem kellett volna tahóskodnia... Ennyi. Na most a sok szakállas nő pedig szexistázik. No ezért tart ott Európa, ahol tart.
Csomorkany
2015. december 07. 20:04
Azért tényleg bunkó volt. Szerintem megérdemli a seggbe rúgást, más kérdés, hogy ez a "szexista" megbélyegzés tényleg idiótaság. Nem "szexista", hanem barom és kész.
Szúnyog
2015. december 07. 17:56
Azt hiszem ő az újságírónő: https://twitter.com/_zlatija
luga
2015. december 07. 16:46
De unom már ezt a PC "szexista" dumát. A miniszter úr szimplán csak egy tahó, aki azt hiszi, hogy szellemes. De hogy ezért váltsák le, és nem a primitívsége miatt, az nevetséges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!