A román képviselőház elfogadta a kisebbségi nyelvek betiltását

2016. február 17. 13:31

Egy különös házszabályi rendelkezésnek köszönhetően a román képviselőház hallgatólagosan elfogadta a magyarellenességéről híres Bogdan Diaconu javaslatát. A törvénykezdeményezés a kisebbségi nyelvek közigazgatási használatát tiltaná be lényegében, a javaslatról a szenátus mondja ki a végső szót.

2016. február 17. 13:31

Hallgatólagosan elfogadottnak nyilvánította a kisebbségi nyelvek közigazgatási használatát betiltó törvénykezdeményezést a román képviselőház, miután a házszabályban megszabott határidőn belül a tervezetet nem tűzték napirendre, a kérdésben a szenátusé lesz a döntő szó — írta szerdán az Agerpres hírügynökség, hozzátéve, hogy a kérdésben a szenátusé lesz a döntő szó.

A magyarellenességéről elhíresült Bogdan Diaconu képviselő törvénytervezete megtiltaná a romániai közintézményeknek, állami hatóságoknak és önkormányzatoknak, hogy a román nyelven kívül bármilyen más nyelven kommunikáljanak, szóban vagy írásban.

A kétkamarás román parlamentben mindkét háznak el kell fogadnia a törvénytervezeteket, ahhoz, hogy hatályba lépjenek. Ezeket témájuk alapján osztják el, és mindig a második házé a végső döntés joga.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 23. 20:29
Pedig Vona hogy megdicsérte őket!
választópolgár
2016. szeptember 04. 15:29
Jogvédők? Zsohárok? Kisebbségvédők? Kón bandita? Ensz? Bankimun? Faymann? Mély hallgatás.
pemete jakab
2016. április 14. 09:15
"A román képviselőház elfogadta a kisebbségi nyelvek betiltását" Érdekelne az MSZP, a DK, az Együtt, a PM és az MLP reagálása?
Ellensúly
2016. március 19. 16:01
Az MTI miért köszöni meg a románok náci intézkedését?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!