Ellentmondásos sajtóhírek: még mindig szökésben lehet a merénylő

2016. március 23. 11:10

Ellentmondásos sajtóhírek érkeztek arról, hogy elfogták-e Najim Laachraouit, a keddi brüsszeli terrortámadásokkal kapcsolatban gyanúsított férfit Anderlechtben. Ő volt az egyike azoknak, akik felbukkantak a biztonsági kamerák repülőtéren készült felvételén.

2016. március 23. 11:10

Sajtóhírek szerint elfogták a brüsszeli repülőtéren készült felvételen a merényletet elkövető el-Bakraoui fivérek mellet feltűnő Najim Laachraouit. Mint korábban írtuk, Laachraoui menekültként jött Magyarországon keresztül Szíriából Belgiumba és még a párizsi robbantások előkészületeiben is részt vehetett.

A La Derniére Heure újság tájékoztatása szerint a 24 éves férfit a belga főváros Anderlecht nevű negyedében sikerült elfogni. A belga szövetségi ügyészség egyelőre nem erősítette meg a fiatalember őrizetbe vételéről szóló híreket.

Najim Laachraouit nagy erőkkel kereste a rendőrség, miután a biztonsági kamerák rögzítették, amint a két öngyilkos merénylő társaságában tartózkodott előző nap a repülőtéren. Feltehetőleg ő is pokolgépet rejtett el a poggyászában, azonban pánikba eshetett, és végül nem robbantotta fel magát, hanem elmenekült.

Frissítés:

A korábbi hírekkel ellentétben a belga rendőrök nem Najim Laachraouit, a harmadik, még szökésben lévő merénylőt fogták el, aki a gyanú szerint előző nap részt vett a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér elleni terrortámadásban - jelentette a La Libre Belgique című helyi napilap.

Az újság értesülése szerint egy másik gyanúsítottat vettek őrizetbe délelőtt a hatóságok a belga főváros Anderlecht nevű negyedében. A belga szövetségi ügyészség egyelőre nem adott tájékoztatást az ügyről.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yasiko
2016. március 23. 14:51
nincs mese az arabokat ki kell söpörni európából és utána boldoguljanak odahaza
crydog
2016. március 23. 14:05
Copyzom az írásomat, mert ide szántam, bocs azoktól akik máshol olvasták: Európa ellen, az európai emberek, közösségek ellen háború zajlik, aki eddig nem volt képes ezt felismerni az vagy idióta, vagy sumákoló. Kérdés hogy az eu-t vezető brüsszeli, német bürokratáira melyik illik. Ennyire leszarni a saját polgáraik biztonságát, akaratát, ezt nem lehet józan ésszel felfogni. Ez már nem hanyagság, hanem egyenesen a saját népeddel szembeni árulás. Amíg a nyugat európai rendfentaró szervezetek a liberális PC mocsarában tehetetlenül vergődnek, addig az iszlám szélsőségeseknek valódi Mekkává vált Európa. Tény hogy az európábal élő, vagy már ott született iszlám szélsőségesek szinte kivétel nélkül ismert bűnözők, akik a brüsszeli,párizsi, német gettókban húzzák meg magukat. Azokban a gettókban ahol az európai törvények nem számítanak, ahova még a rendfentartó erők sem mernek bemenni. Ez az európai iszlám közösség igazi arca. Akik ezt a migráns tömeget,pénzzel, információval mozgatják, ( és az nem Putyin!) azok pontosan ismerik a következményeket. Azt hogy ezek a párhuzamos társadalmakban élő muszlimok - akiknek a zöme gyűlöli az európai társadalmat,kultúrát, amire az erőszakra épüló vallásuk még buzdítja is őket - és az európai határvédelem teljes hiányában ezerszám beözönlő iszlám szélsőségesek, előbb-utóbb polgárháborús állapotba taszítják a keresztény nemzetállami alapokon nyugvó Európát. A muzulmán világ most a liberális árulókat használja fel Európa meghódításához.
Megtalálta
2016. március 23. 12:53
Én csodálkozom, hogy a párizsi terrortámadás után a belgák nem szedték atomjaira Molenbeeket. Nem értem, miért nem tették meg.
Kvasztics Fedor
2016. március 23. 12:47
Érdekes, hogy ezek hárman együtt szinte demonstratívan vonulnak fel. Mintha akarnák, hogy egy képen szerepeljenek, megkönnyítve a felderítést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!