Rendőrnek öltözött franciák támadtak migránsokra Calais-nál

2016. március 11. 20:36

Öt helyi férfit őrizetbe vettek a francia hatóságok, miután azok rendőrnek öltözve migránsokra támadtak Calais-ban. A feltételezések szerint a xenofób férfiak nem először támadtak migránsokra, korábban többek között egy 13 éves szíriai kissrácra is rátámadtak.

2016. március 11. 20:36

Őrizetbe vettek öt francia férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy rendőrnek álcázva magukat migránsokra támadtak az észak-franciaországi Calais-ban – erősítette meg pénteken a lille-i bűnügyi rendőrség az I-télé francia hírtelevízió értesülését. A 18 és 48 év közötti férfiakat szerdán állították elő, jelenleg is kihallgatják őket, és várhatóan pénteken kerülnek a Boulogne-sur-Mer-i vizsgálóbíró elé, aki dönt a vádemelésről. Az öt helyi lakost azzal gyanúsítják, hogy január 21-re virradó éjjel megtámadtak három szíriai állampolgárt a calais-i pályaudvar közelében. A rendőröknek öltözött támadók ellen a migránsok azonnal feljelentést tettek. 

Az öt férfi a kihallgatásán beismerte, hogy vasrudakat és teleszkópos gumibotot használtak a támadáskor. Azt nem vallották be, hogy rendőrnek álcázták magukat, de annyit elismertek, hogy a rendőri erőkre akarták terelni a gyanút, és egyikük azt kiabálta, hogy rendőrség, amikor a támadáskor szembekerültek a migránsokkal. A házkutatáskor rendőrségi adóvevőket is találtak a feltételezett támadók lakóhelyein. Az öt férfi a rendőrségi tájékoztatás szerint többször is bántalmazott migránsokat. Bevallották, hogy egy órával azelőtt, hogy a három szíriait megtámadták egy 13 éves kiskorút bántalmaztak.

Lophattak is a migránsoktól

A rendőrség csoportosan elkövetett lopás gyanúja miatt indított eljárást, miután a támadók nem egyszerűen megverték a sértetteket, hanem elrabolták a személyes tárgyaikat és a mobiltelefonjaikat is. Az előállított emberek a rendőrség szerint tagadták a pénzlopást, de az egyik szíriai sértett azt közölte, hogy 4 ezer eurót loptak el tőle. Az I-télé úgy értesült, hogy legalább öt alkalommal rabolt ki migránsokat az öt fős csoport, s egyik tagjuk szervezte február 6-án a migránsellenes tüntetést Calais-ban. 

Február 22-én a lille-i bűnügyi rendőrség már őrizetbe vett három férfit és egy nőt, akiket azzal vádolnak, hogy több hónapon át rendszeresen megtámadták a calais-i sátortáborban élő migránsokat. Február 11-én pedig hét férfit tetten értek a rendőrök Dunkerque városa közekében a tengerparton, amikor öt iraki kurd férfit támadtak meg. Eljárás indult ellenük, jelenleg előzetes letartóztatásban vannak.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. március 30. 22:50
"Calais egyébként is egy nagyon "ideges" terület." Sőt azt is mondják rá, hogy nagyon IDEGENES terület!
3M..
2016. március 14. 13:18
Bízom benne hogy az ehhez hasonló esetek elszaporodnak Franciaországban. Szebb Jövőt!
Csigorin
2016. március 12. 17:06
4000€... De azert tejeljunk mi magyarok ugye akik tobbsege eleteben nem latott ennyi penzt egyben
Malcolm Reynolds
2016. március 12. 17:04
tegye fel a kezét aki nem látta ezt előre! na akinek fentvan a keze és politikus az azonnal mondjon le mert ezt csak a hülyék nem látták előre. Ja és ez még csak a kezdet. Ugyanis ha a rendőrség nem védi meg a lakosságot akkor a lakosság előbb utóbb megvédi magát....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!