Seehofer: Merkel menekültpolitikája miatt szerepelt ilyen gyengén a CDU

2016. március 14. 12:59

Horst Seehofer bajor kormányfő nem tudja, min csodálkozzon jobban, a vasárnapi tartományi választási eredményeken vagy az azok megmagyarázásra tett kísérleteken, miszerint Merkel úgy nyert, hogy pártja veszített. Seehofer szerint jelezni kell a választóknak, hogy a kormány érti az üzenetet és változtat menekültpolitikáján.

2016. március 14. 12:59

„Nem tudom, min kellene jobban csodálkozni: a tegnapi választási eredményeken vagy az azok megmagyarázásra tett kísérleteken” – mondta a sajtónak Horst Seehofer. Bajorország CSU-s tartományi miniszterelnöke arra reagált ezzel, hogy sokak szerint – itthon például a Nézőpont Intézet vezetője, Mráz Ágoston Sámuel írt ilyesmit – annak ellenére nyert Angela Merkel vasárnap, hogy pártja, a CDU gyengén szerepelt:

„Igencsak egyértelmű, hogy ha megnézzük, hogy álltunk a felmérésekben szeptemberben ezekben a tartományokban, azok még 40 százalék fölötti eredmények voltak Baden-Württembergben és Rajna-vidék-Pfalzban, most pedig volt, ahol kétszámjegyű a csökkenés ezekhez képest.” 

Seehofer szerint a CDU csökkenő támogatottságának központi oka Merkel menekültpolitikája, ami a németországi politikai mezőben tektonikus változásokat okozott. A bajor politikus szerint most már a CDU-CSU-együttműködést is veszélyezteti. 

Újságírói kérdésre, miszerint Merkel-e most a megfelelő kancellár, Seehofer azt válaszolta: igen. A bajor politikus hozzátette: jelezni kell a választóknak, hogy a kormány megértette a választások üzenetét és változtatni kíván menekültpolitikáján. 

Gyorsan korlátozni a menekültáradatot

Andreas Scheuer, a CSU főtitkára a Bayerischer Rundfunknak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy fordulatra van szükség a menekültpolitikában, a tartományi választások eredménye azt jelzi, hogy az eddiginél is sürgetőbb a menekültáradat gyors korlátozása. Rámutatott, hogy a CSU mindig is ezt az álláspontot képviselte.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2016. március 15. 09:15
Irány a Kálvin tér.
Harangláb
2016. március 15. 08:49
A libsik győzelemként adják el a súlyos visszasést pusztán azért, mert Merkel a trónján maradhat...Ami nyilvánvaló, hiszen a nagykoalíció miatt nem tud megbukni még...
mokány
2016. március 15. 08:19
Egy költői kérdés: A világcsendőr és gazdái melyik oldalon állnak?
mokány
2016. március 15. 08:17
Na mit fog mondani Merkel (fraulein Kasner) néhány év múlva: "Tetszettek volna forradalmat csinálni."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!