Trumpot támogatja Putyin főideológusa

2016. március 02. 14:15

Alexander Dugin, Putyin főideológusa videóüzenetben biztat a Donald Trump melletti voksolásra – írja a Weekly Standard.

2016. március 02. 14:15

A Weekly Standard tette közzé Amerikában az orosz Alexander Dugin Donald Trumpot támogató videóját szerdán. A Trump melletti voksolásra felszólító üzenet az orosz Katehon internetes oldalon már hetek óta látható volt.

Trump a vezér! Meg akarunk bízni benne. Szavazz rá és figyeld mi történik!” – mondja Dugin a videóban.

Dugin írásai és Eurázsia-ideológiája olyannyira meghatározzák Putyin szemléletét és programját az utóbbi években, hogy 2014 márciusában a Külügyminisztérium egy tagja egyenesen „Putyin eszének” hívta.

Az üzenet úgy is értelmezhető, hogy Putyin támogatja Trumpot. Valójában azonban Dugin csak az orosz szélsőjobboldaliak egyre inkább peremre szoruló töredéke nevében beszél. Dugin elmélete szerint Oroszországnak kellene vezetnie a jövőben létrejövő összeurázsiai birodalmat, amely az ultraortodoxián, kereszténységen és konzervatív kommunista értékeken alapulna, és ellenállna a nyugati dekadens civilizációnak.

A Krím-félsziget annektálását és kelet-ukrajnai ellenállás szítását is valószínűleg Dugin neoimperializmusa mozgatta. Putyin  Duginra emlékeztető nyelvezetet használt, például Ukrajnát a kedvelt neoimperialista névvel Novorussziának nevezte, ami Ukrajnára mint az orosz birodalom részére utal. Dugin nem az első ultranacionalista, aki elismerően nyilatkozik Trumpról.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2016. március 02. 15:50
"Ukrajnát a kedvelt neoimperialista névvel Novorussziának" mar bocs de ez igy netto hulyeseg, es velhetoen a fordito hulyesege. Ukrajna ket reszre oszthato, az oroszlakta Novorosszijara (Ujoroszorszag, ide tartozik Donyeck, Luganszk, Harkov stb), es a nagyreszt ukranok rakta Malorosszijara (Kisoroszorszag). Amugy ez a Dugin az oroszoknal olyan mintha nalunk osszegyurnak Bogar Laszlot Bartos Cs Istvannal..
Senye Péter
2016. március 02. 14:59
Nehéz ügy. Trumpnak nem sok híve van a nők, meg a hiszpanik és néger szavazók között.
Laibach
2016. március 02. 14:23
Nu págágyi! https://www.youtube.com/watch?v=XBLxApuQRmY
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!