Végül feltörte az FBI a terrorista iPhone-ját

2016. március 29. 08:58

Az Apple minden fórumon elutasította, hogy együttműködjön a kormányhivatallal, az FBI azonban más forrásból szerzett segítséget, mellyel hozzájutott a terrorista telefonjában tárolt adatokhoz.

2016. március 29. 08:58

Az Apple segítsége nélkül sikerült feltörnie az FBI-nak a San Bernardinó-i lövöldözés egyik elkövetőjének mobiltelefonját. A szövetségi nyomozóiroda ezután ejti a pert is, amit az elektronikai óriásvállalat ellen indított, hogy hozzáférjen a Syed Farook telefonjában tárolt adatokhoz - írja az Euronews.

 
A szélsőséges iszlamista férfi iPhone 5S készülékének gyári védelme úgy működik, hogy tíz sikertelen belépési kísérlet után törli az összes tárolt adatot. Az FBI-nak ezért volt szüksége egy, a titkosítást feloldó módszerre.
 
Az elmúlt hetekben sokan álltak ki az Apple mellett, többen tüntettek is az adatok védelméért. A cég vezérigazgatója, Tim Cook is a magánélet és a felhasználók adatainak védelmét hangsúlyozta beszédeiben.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2016. március 30. 08:19
Amúgy ezt nem értem, miért ne törhetné fel egy gyanúsított, vagy egy elítélt telefonját? A házkutatás ellen is tiltakoznak ezek a derék emberek?
Jason Bourne
2016. március 30. 08:17
"Syed Farook" Farok. Jó neve van :)
kiss.istvan770
2016. március 30. 02:45
Ez egy gyenge kabaré, miért kellene feltörni egy az USA titkosszolgálatainak első perctől nyitott könyvet? Az internet létrejötte óta a teljes adatforgalmat célprogramok elemzik, a gyanús IP címek a titkosszolgálatokhoz kerülnek és azokat már alaposabban ellenőrzik. Minden az USA „mainstream” ideológiájával ellentétes elem gyanús, nem csak a terroristák. Mivel az FBI rendőrség és nem titkosszolgálat előfordulhat, hogy hozzájuk csak kis noszogatás után kerül át az infó, de ez nem hír.
thomsen
2016. március 29. 23:43
Snowden hazájában? Az egész egy ócska színjáték volt!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!