Még mindig szívesen várom Donald Trumpot

2016. július 05. 12:44

Donald Trump véletlenül vagy szándékosan a Daesh (ISIS) kezeibe játszik minket. Ha az áll fenn, hogy Donald Trump egyedüli tapasztalata az Iszlámról és a muszlimokról az, amit a Fox News-ból lát, akkor azt akarom, hogy jöjjön Londonba.

2016. július 05. 12:44
Sadiq Khan

Donald Trump-pal konfrontálódtak néhányszor az ön megválasztása óta. Ő azt mondja, hogy már nem tiltana ki minden muszlimot Amerikából, csak azokat akik terrorizmushoz köthető országokból származnak. Ez már megfelel Önnek?

Nézze, erről csak annyit tudok mondani, hogy Donald Trump? Az egyik érv szerint, amit a Daesh (Iszlám Állam) és annak szimpatizánsai mondanak, a nyugati, liberális értékek összeférhetetlenek az Iszlámmal. Azt állítják, hogy civilizációk ütközéséről beszélünk. Donald Trump véletlenül vagy szándékosan a Daesh kezeibe játszik minket. Én azt állítom, hogy ezek az értékek nem összeegyeztethetetlenek, hogy lehet valaki egyszerre nyugati és mainstream muszlim. Nagyon óvatos lennék azzal kapcsolatosan, hogy azt a benyomást keltsem, hogy nem lehetsz egyszerre amerikai és muszlim, nem lehetsz brit és muszlim. () Amit mondok, hogy inkább hidakat kéne építenünk, mint falakat. ()

Azt mondta, hogy szívesen látja Trumpot Londonban, hogy tanítsa és bemutassa a családjának, találkozzon hétköznapi muszlimokkal. A mostani hangulat, a rasszista, xenofób támadások gyakorivá válásával jó alkalmat adna a belügyminisztériumnak arra Trump kitiltására, azon az alapon, hogy a jelenléte az Egyesült Királyságban nem szolgál a közjónak vagy a fajközi kapcsolatoknak. Tényleg fennáll az esete Trump kitiltásának?

Nézze, csak azt tudom megmagyarázni, hogy miért hívtam meg Donald Trumpot. És ez az ajánlat még mindig áll. Az ok a következő: ha az áll fenn, hogy Donald Trump egyedüli tapasztalata az Iszlámról és a muszlimokról az, amit a Fox News-ból lát, akkor azt akarom, hogy jöjjön Londonba és találkozzon muszlimokkal, akik büszkék arra, hogy muszlimok, büszkék arra, hogy angolok, büszkék arra, hogy Londoniak és remélem, hogy megbizonyosodik abban, hogy nincs semmi összeegyeztethetetlen abban, hogy valaki nyugati és muszlim egyszerre. Ezt értettem azalatt, hogy jöjjön Londonba. Azt szeretném, hogy találkozzon londoniakkal, akik zsidók, keresztények, hinduk, szikhek, buddhisták, azok akik nem tagjai semmilyen felekezetnek és megbíztak a szavazatukkal egy muszlim emberben, hogy polgármesterként vezetni tudja ezt a nagyszerű várost.”

*

Részlet Mehdi Hasan az Al Jazeera-n Sadiq Khan, londoni polgármesterrel készített interjújából

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2016. július 05. 18:50
Úgy látszik, London népe törököt fogott ... ez a paki még meg sem melegedett a székében, már nagy tanítóként akar viselkedni. Ugyi, Mohammed óta volt már néhány ilyen illusztris alak ... Mao, Sztalin, hogy csak a legeket emlegessem...
Hóvirágcsempész
2016. július 05. 18:38
Majd ha Szaúd-Arábiában felszentelnek egy keresztény templomot, akkor kezdek el hinni neked, muszlim majom.
Selamat
2016. július 05. 16:36
Hogy ennek mekkora pofája lett...
Senye Péter
2016. július 05. 15:39
"Donald Trump ... a Daesh kezeibe játszik minket." - hogy is mondják? 'Könnyű a Katit táncba vinni'.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!