Terrorizmus Nyugaton és a világ többi részén: elképesztő különbség

2016. július 20. 17:43

Míg 2015 óta az európai és amerikai terrortámadások száma az ötvenet sem éri el, a Közel-Keleten, Afrikában és Ázsiában ez idő alatt több mint kétezer ilyen támadás történt. A Washington Post összegyűjtötte az ötnél több civil áldozatot követelő terrorakciók listáját és kiderült: habár a nyugati világban több volt a terrortámadás, mint korábban, a halálesetek csak a töredékét teszik ki a harmadik világban történteknek.

2016. július 20. 17:43

A Washington Post részletes listát készített a 2015 januárja óta elkövetett, legalább öt áldozattal járó terrortámadásokról. A nyugati és a harmadik világbeli adatokat összevetve arra jutottak, hogy míg Európában és Amerikában 46 terrortámadás történt 658 halottal, Közel-Keleten, Afrikában és Ázsiában 2063 támadásról vannak adatok és 28031 halálesetet dokumentáltak.

Alább látható a Washington Post részletes kimutatása:

A amerikai lap hozzáteszi: a terroristaakciók kétharmadát a Közel-Keleten és Észak-Afrikában követik el, ezeken a tájakon szinte mindennaposak a tucatnyi halálos áldozatot követelő támadások. Nigériában a Boko Haram aktív

Emellett Szíria és Irak jelentősen veszélyeztetett, nagyrészt az Iszlám Állam jelenléte miatt, de Afganisztán is előkelő helyen áll a gyászos ranglistán. 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2016. július 21. 14:03
A térkép alapján úgy látom, Amerika meglehetősen védett. Persze így könnyű tanácsokat osztogatni.
vigyor
2016. július 21. 14:03
És akkor most mi van, dőljünk hátra, hogy hurrá Európában csak 46 terrortámadás volt? Vagy mégis mi a fészkes fenére jó ez az összeállítás?
Mich
2016. július 21. 01:28
Igen, tudjuk: a legtöbb terrorista a Közel-Keleten, Afganisztán-Pakisztánban és Afrikában "működik"... A kérdés az, hogy importáljuk-e ezeket Európába és mennyit... A Washington Post már eldöntötte: szerinte borzasztóan kevés terrorista van Európában...
Pinter68
2016. július 20. 22:43
Ennyit a jobber faszságról, hogy a kultúránkat és a kereszténységet támadják. Meg hogy a Nyugat elpusztítása a céljuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!