CSU: A német útlevél nem bazári gönc

2016. augusztus 23. 09:53

Csak azok a bevándorlók kaphatnák meg a német állampolgárságot a bajor CSU elképzelése szerint, akik jól integrálódtak és egyértelműen elismerik és magukévá teszik a német társadalom értékeit és alapelveit.

2016. augusztus 23. 09:53

A kormányzó kereszténydemokrata CDU és a bajor keresztényszociális CSU soraiból egyre gyakrabban hallani olyan hangokat, amik megkérdőjelezik a migrációs háttérrel rendelkező németországi állampolgárok kettős állampolgárságát. Andreas Scheuer, Horst Seehofer bajor miniszterelnök egyik bizalmi embere, a párt főtitkára egy lapinterjú szerint visszatérne a régi állampolgársági szabályozáshoz, amelyben jóval szigorúbban kezelték ezt a kérdést.

Scheuer és pártja elképzelése szerint csak azok a bevándorlók kaphatnák meg a német állampolgárságot, akik jól integrálódtak és egyértelműen elismerik és magukévá teszik a német társadalom értékeit és alapelveit. „A német útlevél nem holmi bazári gönc, amit az ember csak úgy magával visz ide-oda” – fogalmazott a bajor politikus a düsseldorfi Rheinische Postnak adott keddi interjújában. Scheuer szerint a Zöldek azon követelése, miszerint automatikusan járjon a német útlevél minden német területen született gyereknek, abszolút irreális.

Korábban a CDU egyik nagy ígéretének tartott Jens Spahn fogalmazott úgy a németországi törökök egy részének hangos Erdoğan-szimpátiája kapcsán, hogy akinek a török elnök és pártja iránt dobban meg a szíve, és utcára is megy emiatt, az jobb lenne, ha mindezt inkább Törökországban tenné. Spahn úgy nyilatkozott: minden németországi töröknek döntenie kell, melyik országhoz húz a szíve. Kedden már Angela Merkel német kancellár is megszólalt az ügyben, lojalitást kérve tőlük Németország iránt.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. augusztus 23. 16:00
""akik jól integrálódtak és egyértelműen elismerik és magukévá teszik a német társadalom értékeit és alapelveit."" És amelyik nem teszi az visszapaterolják Ázsiába?? Ja nem azokat a kvóta ... ...
Akitlosz
2016. augusztus 23. 15:53
Éppen ez a baj, hogy ezek a keresztények osztogatják a német állampolgárságot. A haverjaik meg a franciát, az angolt, a belgát, a hollandot, a svédet ... Talán tessék venni Szaúd-Arábiáról s a többi gazdag arab országról! Ők nem adnak állampolgárságot, csak azért, mert vaslaki ott "integrálódik". Ráadásul ez az "integrálódás" dolog nem is igaz. Ugyanúgy muzulmán marad az összes.
Csigorin
2016. augusztus 23. 13:27
"minden németországi töröknek döntenie kell, melyik országhoz húz a szíve. " Mit kell ezen eldonteni? Ket eset lehetseges: vagy Torkorszaghoz (mivel ugye torok), ezesetben Nemetorszag szamara nem megbizhato, vagy Nemetorszaghoz ahol azert el mert jobb az eletszinvonal, ezesetben ahhoz huz, aki tobbet fizet, vagyis Nemetorszag szamara szinten nem megbizhato. qed
Antigoné
2016. augusztus 23. 10:17
Forrnak az idulatok, a kérdés csak az, mikor löki föl a gőz a fedőt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!